Sport

Benedek Tibor: Büszke vagyok a fiúkra

A magyar válogatott egy negyeddöntős pofon után szombaton nagyot küzdve legyőzte a házigazda olaszokat.

A csoportelsőként továbbjutó magyar csapatra a legjobb nyolc között az Egyesült Államok csapata várt, és a tengerentúliak nem kis meglepetésre egy góllal legyőzték Benedek Tibor együttesét.

 Fotó: MTI

A magyarok így legjobb esetben is az ötödik helyet szerezhetik meg, ehhez pedig első lépésben az olaszokat kellett két vállra fektetni. Ez sikerült is, hiszen remek játékkal 10-5-re behúztuk a meccset, így majd az ötödik helyért az ausztrálok ellen szállunk medencébe.

A találkozó után Benedek Tibor így értékelte a látottakat a waterpolo.hu-nak.

“Egy magyar válogatott vízilabdázónak így kell reagálni egy olyan helyzetre, amilyenbe tegnap kerültünk. Büszke vagyok a fiúkra. De holnap is játszani kell, és ha a tendenciákat nézzük, minden második meccsen rosszul játszunk. Remélem, ez megváltozik. Nagyon boldog vagyok, mert nagyon nagy lelkierő és büszkeség kellett ehhez a mai játékhoz, úgy, hogy azért kaptunk 17 kiállítást. Az elmúlt három meccsen már teljesen más stílusban játszunk, változtattunk. Sokkal tisztábban vízilabdázunk, mégis megkaptunk ma is 17 kiállítást. Nem baj, menni kell tovább. Ezen a három meccsen dőlnek el a dolgok. Ki mennyire akar válogatott lenni, ki mennyire akar győzni. A mai eredményre én nagyon büszke vagyok.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik