Sport

Finn ajánlatra mondott nemet, mert magyar válogatott akar lenni

Jesse Dudas (Array)
Jesse Dudas (Array)

Jesse Dudas kapcsán már-már biztos volt, hogy a finn élvonalban folytatja, de aztán úgy döntött, marad Miskolcon. Nyomós érvei voltak rá.

Az elmúlt szezonban brillírozó miskolci hokicsapat egyik legjobbja volt a magyar felmenőkkel rendelkező hátvéd, ennek köszönhetően óriási megtiszteltetés érte: megkereste őt a finn élvonalbeli TPS csapata. Jesse Dudas alá is írt, ám végül mégis úgy döntött, hogy visszatér a Jegesmedvékhez.


Bartalis István (balra) és Jesse Dudás jövőre együtt szerepelhet a válogatottban a világelitben
Fotó: MTI 

A jegkoronblog.hu-nak mesélt az okokról: megszerette a várost, a családja érdekeit szem előtt tartva is döntött a maradás mellett, végül és nem utolsó sorban pedig magyar válogatott szeretne lenni. Ehhez két szezont kell lehúznia magyar csapatban – ebből egy már megvolt.

„Magyar válogatott szeretnék lenni. Azt remélem, megkapom erre a lehetőséget, és a szezon során be tudom bizonyítani, hogy helyem van a magyar csapatban, így májusban az A csoportban segíthetem a válogatottat. A bentmaradás kiharcolása szép feladatnak ígérkezik, a cél pedig csak a bent maradás lehet. Ha minden a tervek szerint alakul, vagyis sikerül a címvédés, játszhatok az A csoportban és a saját játékom is az eddigi ütemben fejlődik, akkor a finn ajánlat jövőre is megvár. 27 éves vagyok, hátvédként a legszebb éveim még előttem állnak, a válogatottság megszerzésére azonban most nyílt lehetőség, ezt nem hagyhattam ki” – mondta Jesse Dudas.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik