Sport

Itt a verseny, ahol sárba hasast ugrani kötelező

Brutálfutás (Array)
Brutálfutás (Array)

Senki sem kergeti őket, mégis árkon bokron keresztül rohannak.

De mi a bánat az a “brutálfutás”? A vállalkozó kedvű sportemberek óránként rajtoló futamokban vágnak neki a 17 akadállyal tarkított pályának, amely lényegét tekintve egy katonai kiképzőkör és egy akadályverseny keverékére. A futók változatos terep és talajviszonyok közt haladnak: mocsarassá sárosított lejtők, meredek emelkedők, mély homokban futás, álcaháló alatt átkúszás, szalmabálákon átmászás, vizes árkon átkelés, autógumikon átfutás az erdőben, fák között kacskaringós labirintus váltja egymást.

Ilyen és ehhez hasonló akadályokon kell “keresztülfutni”
Forrás: futanet.hu

Ennek ellenére vagy éppen ezért roppant népszerű a futók körében a negyedik alkalommal megrendezett verseny, amelyre több mint 1500-an neveztek. A nyáregyházi motocross pályán a legfiatalabb teljesítő a 7 éves szegedi Borsos Szabolcs, a legidősebb a 66 éves várpalotai Gábris József, míg a hölgyek között a legszebb korú a 64 éves budapesti Kolozsi Erzsébet volt.

Az eseményre az ország 312 településéről jelentkeztek a futók. A férfiaknál a győztes Szabó Sándor (18 perc 46 másodperc), a nőknél Boros Nikolett (24:58) végzett az élen – számolt be a futanet.hu.

BURGER KING®Brutálfutás 4.0, eredmények:

Férfiak:
1, Szabó Sándor 18:46
2, Czindrity Attila 19:19
3, Pintér Balázs 20:55

Nők:
1, Boros Nikolett 24:58
2, Veres Csilla 26:06
3, Darázs-Horváth Zsófia 26:13

Ajánlott videó

Olvasói sztorik