Sport

Kosárlabda Eb: Nem csak a 20 éveseké a világ

nevriye yilmaz (Array)
nevriye yilmaz (Array)

Aradszky László slágerét a 35. női kosárlabda Európa-bajnokság veteránjainak számító hölgyei is nyugodtan dúdolhatnák.

A hét utolsó napján a csehek ellen vezetné győzelemre a török válogatottat Nevriye Yilmaz. Szinte hihetetlen, hogy 35 esztendősen is kimagaslóan teljesít, emellett igazi vezérként motiválja társait a pályán és azon kívül is. Az edzések alkalmával sem lazsál, vagy áll ki a sorból, hanem 110 százalékon pörög. Egy biztos, első számára a csapat, ugyanis a kontinenstorna kedvéért a visszavonulását is elhalasztotta.

A rengeteg meccs és a megfeszített tempó közepette arra is szorít időt, hogy az érte rajongó és persze az őt követők számára a közösségi média segítségével némi betekintést engedjen az életébe. Facebookon létrehozott profilját több mint 1500-an követik, ahol szinte nap, mint nap megoszt valami érdekességet.

Információnk szerint a törökök háza táján minden oké, erről árulkodik a hivatalos Facebook oldalára feltöltött kép is, ahol totális összhang és egyetértés érződik a nemzeti együttes alappillérein, amin Ekrem Memnun szövetségi kapitány és a csapat másik sztárja, Isil Alben társaságában látható.

Pénteken még a francia válogatott tagjaival nézett farkasszemet, majd aratott diadalt a középdöntők egyik legparázsabb mérkőzésén a debreceni Főnix-csarnokban, ahol 13 pontot és 7 lepattanót szerezve ismételten csapata egyik legjobbja lett.

Folytassuk a sort Celine Dumerc-kel, aki a parkettán lehetett részese Franciaország első vereségének az idei Eb-n, a fent említett Törökország ellen. A 32 éves kosárlabdázó viszont szintén pazar megoldásaival kápráztatja el a nézőket meccsről-meccsre, vasárnap Fehéroroszország ellen bizonyíthatja kivételes tehetségét. A franciák ásza nemrégiben adott interjújában elmondta, régebben mennyire tartott attól, hogy nem képes megfelelni az elvárásoknak. Úgy gondoljuk, a maga elé állított lécet jócskán sikerült átugrania. A magánéletét tabuként kezelő sportolónő még nem tudja, mit hoz a jövő, de annyit elárult, amikor játékosként véget ér a karrierje, családot szeretne alapítani.

Csehország büszkeségéről, Veronika Burletováról is muszáj néhány szót ejtenünk, aki sok-sok esztendeje bizonyítja klasszisát, az idei tornán eddig 53 pontot dobott a közösbe. Kalapot emelünk Zuzana Zirková előtt is, 35 évesen aktívan részt vállal, 71 szerzett egysége is ezt mutatja. Említést érdemel a fehéroroszoktól 36. és 34. évét taposó Nataliya Trafimava és Tatyana Troina, előbbi már „csak” jelenlétével szolgálja, utóbbi még a játéktéren is erősíti hazája válogatottját.

Női kosárlabda Európa-bajnokság, középdöntők, vasárnapi program​​​​:

15.30: Törökország–Csehország
18.00: Montenegró–Görögország (Tv: Sport2)
20.30: Fehéroroszország–Franciaország (Tv: Sport2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik