Sport

Magyar pólóslányé a legviccesebb gól Bakuban – videó

lany-vizilabda-valogatott(960x640).jpg (Array)
lany-vizilabda-valogatott(960x640).jpg (Array)

A kapus Lekrinszki Gina élete végéig emlegetni fogja, hogyan iratkozott fel a jegyzőkönyvbe, mint gólszerző. A helyszín Baku, az 1. Európa Játékok vízilabdatornája.

Magyarország-Hollandia mérkőzést rendeztek az Európa Játékokon a leány torna 5. helyéért szombaton. A magyar csapat a csoportküzdelmek során kikapott a hollandoktól, most viszont egy gyengébb első félidő után megfordította az állást és bravúros győzelmet aratott.

Az ifi-Eb-nek is számító esemény utolsó magyar meccsén Magyari Alda védett kezdőként, de Mihók Attila kapitány a jó teljesítménye ellenére lecserélte őt a harmadik negyedben. Ahogy bejött a helyére Lekrinszki Gina, mókás jelenetnek lehettünk szemtanúi.

Egy fölészálló holland lövés után indítani próbált a szentesiek fiatal tehetsége, előredobta a labdát, amely egy holland játékos fejéről került a kapuba (ezzel zárkóztunk 6-5-re). A jegyzőkönyvben ez a kapus góljaként szerepel. A mieink a gól után újerőre kaptak, és nyertek 10-9-re.

Hasonló gólt legutóbb a fiú ifjúsági bajnokság négyes döntőjének egyik elődöntőjében láttunk. A BVSC kapusa, Utassy Dávid vágta előre a labdát, amely egy egri vállról került a kapuba.

A Digi Sport felvételét mutatjuk most meg.

Dobos Sándor, Baku

Videó – Lekrinszki Gina gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik