Sport

Épphogy lecsúszott a dobogóról a magyar tornász

Makra Noémi (Array)
Makra Noémi (Array)

A tornász Makra Noémi a negyedik helyen végzett felemás korláton a Bakuban zajló Európa Játékok szombati versenynapján. A lány pólósok az ötödik helyen zártak.

A viadal honlapjának beszámolója alapján a magyar versenyző – aki a harmadik helyen jutott a fináléba – 12,733 pontszámot kapott. Egy tizeddel sem maradt a bronzérmes Andreea Iridontól.

„A női válogatott sikeres versenyt zárt Bakuban, előre aláírtuk volna ezeket az eredményeket. Ez mindenképpen előre viszi a magyar női tornát, persze elégedettek soha nem lehetünk. A csapat Eb-n utoljára a 13. helyet szereztük meg, ehhez képest a 9. pozíció nagy előrelépés. Az pedig különösen, hogy ugrásban és felemáskorláton a harmadikok vagyunk a kontinensen, de az világosan látszik, hogy ehhez képest talajon és gerendán csak a 15. hely környékén, tehát továbbra is ezen a két szeren kell javítanunk. A két egyéni teljesítménynek is nagyon örültem, ezen az úton kell tovább haladnunk” – értékelt Draskóczi Imre szövetségi kapitány.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A női vízilabda-válogatott az ötödik helyen végzett: Mihók Attila tanítványai a helyosztón a nagyszünetben még háromgólos hátrányban voltak, végül azonban 10-9-re legyőzték a holland csapatot. A női pólósok tornája egyben ifjúsági (17 éven aluliak) Európa-bajnokság is volt.

A sportlövők versenyében a már riói kvótás Tobai-Sike Renáta, valamint Csonka Zsófia sem jutott döntőbe sportpisztolyban, a kerékpárosok között a női országúti mezőnyversenyben Király Mónika a 26. lett, míg műugrásban Ligárt Ábel 3 méteren a 30. helyen zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik