Sport

Sok sikert kívánt olimpiapályázatunkhoz a NOB-vezér

thomas bach (Array)
thomas bach (Array)

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke gratulált Borkai Zsoltnak, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének annak kapcsán, hogy a MOB múlt szerdai közgyűlése támogatta a 2024-es budapesti olimpiapályázatot.

“Örömmel értesültünk arról, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlése úgy határozott, támogatja az olimpiai pályázatot, és izgatottan várjuk a budapesti közgyűlés június 23-i döntését” – idézett a levélből a mob.hu.

 Fotó: Europress fotóügynökség

“Emellett köszönjük, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság képviselői részt vettek a NOB-bal való konzultáción a meghívásos szakasz részeként, nagy megtiszteltetés volt a NOB számára, hogy vendégül láthatta küldöttségüket Lausanne-ban” – írta még Thomas Bach, aki sok sikert kívánt a lehetséges pályázathoz.

A MOB honlapja emlékeztet arra, hogy a múlt szerdai közgyűlés egyhangúlag úgy döntött, támogatja a 2024-es budapesti olimpiapályázat szándéknyilatkozatának benyújtását, és ha a fővárosi közgyűlés jövő kedden ugyanígy határoz, akkor Magyarország hivatalosan is pályázhat a kilenc év múlva esedékes játékokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik