Sport

Megválasztása napján máris kérte a végtörlésztést Gömöri

gomori-zsolt(650x433).jpg (Array)
gomori-zsolt(650x433).jpg (Array)

A Magyar Paralimpiai Bizottság korábbi elnöke nem sokat teketóriázott hitelének intézésével.

Az MPB péntekre összehívott közgyűlése elmarad, mivel Gömöri Zsolt kedden bejelentette lemondását. Pedig az összejövetelen ismertethették volna azt a vizsgálati jelentést, amit a felügyelőbizottság készített a legnagyobb vihart kavart 5 ügyről.

A célvizsgálati jelentést ezzel együtt a hvg.hu-nak sikerült megszereznie, amiből eddig nem ismert tények derülnek ki.

Gömörit az MPB közgyűlése 2012. január 27-én választotta meg négy évre elnöknek, amit főállású munkaviszony keretében lát el. Munkaviszonyának kezdete szintén erre a dátumra esik, munkaszerződését pedig ugyanazon a napon írta alá.

 Fotó: MTI

A törvény kimondta, hogy a munkáltatók a munkavállalóik devizahitele végtörlesztéséhez támogatást legkésőbb 2012. január 30-ig nyújthatnak be.

Január 30-án aztán az MPB 3 millió forintot utalt át lakossági számlájára “támogatás végtörlesztéshez” hivatkozással, csakhogy „az ilyen célra adott kölcsönt a munkáltatónak közvetlenül a hitelintézet folyószámlájára kell átutalnia, nem adható át a munkavállalónak”. 

Gömöri Zsolt elmondása szerint a beérkezett összeget azonnal átutalta a hitelező banknak a végtörlesztésre. Viszont ez esetben nagyon kellett sietnie, hiszen 2012 januárjában még nem volt általános a 4 órás, illetve a napon belüli átutalás. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik