Sport

NHL: csak a Chicago

A Chicago Blackhawsk nyerte az Stanley-kupát. 1934, 1938, 1961, 2010, 2013 után fennállása hatodik bajnoki címét ünnepelhette az NHL-ben.

A második harmad hajrájában a chicagói védő, Duncan Keith szerzett vezetést csapatának. Az első lövése még kipattant a Tampa kapusáról, Bishopról, de a pakk pont előtte landul és a duplázás már megtalálta az utat a hálóba.

A harmadik harmadban a Tampa nekiesett a hazaiaknak. Végül is, ha meccsben akartak maradni nem is volt más választásuk. A Chicago remekül védekezett, mígnem az 55. percben Coburn úgy tüzelt a kapura, hogy beletörött a botja. Ebből indult a chicagóiak  precízen végigjátszott, 3 a 2 elleni kontrája, amely végén Patrick Kane feltette az i-re a pontot.

 

A Chicago hat idény alatt harmadszor lett Stanley-kupa-győztes, ráadásul most hazai jégen vehette át a kupát, és ilyenre 1938 óta nem volt példa. 

A playoff MVP-jévé az első gólt szerző Duncan Keitht választották a szakemberek. Mondjuk aki hátvéd létére 23 meccsen 21 pontot (3 gól, 18 gólpassz) szerez, az megérdemli!

NHL, RÁJÁTSZÁS, DÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS, EREDMÉNY:

Chicago Blackhawks–Tampa Bay Lightning 2–0 (0–0, 1–0, 1–0)
Gólszerzők:Keith (38.), Kane (55.)
A párharcot 4–2-es összesítéssel a Chicago nyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik