Sport

Mick Schumacher újra a pályán

Mick Schumacher (Array)
Mick Schumacher (Array)

Kartörése ellenére ott lesz a hétvégi Spa-Francorchampson a hétszeres világbajnok fia.

Mick Schumacher követi apja mintáját és autóversenyzésre adta a fejét
Fotó: europress

A Forma-4-ben versenyző Mick Schumacher két balesetet is elszenvedett az Osztrák Nagydíj hétvégéjén. Szombaton, az első futamon a gumifalban kötött ki. Akkor még sérülés nélkül megúszta a kicsúszást, de vasárnapi futamon már pechesebb volt, a célegyenesben ment bele hátulról az egyik riválisa, Schumacher pedig a falnak ütközött eltört a jobb karja.

Micknek azonban ennek ellenére nem kell futamot kihagynia. A holland Van Amersfoort Racing arról adott hírt, hogy a 16 esztendős tehetség azóta már rendbe jött, s az orvosok engedélyével vállalja a szereplést a hétvégi Spa-Francorchampson

„Jó hírek Mick szurkolóinak és az ADAC Forma–4-es sorozatnak: Mick engedélyt kapott rá, hogy rajthoz álljon a hétvégén Spában” – írta a holland alakulat közösségi oldalán. „Mindenképpen versenyezni akartam – most igencsak megkönnyebbültem. Szerencsére bebizonyosodott, amit már Ausztriában is mondtam: ez egy nagyon egyszerű törés volt. Ennek köszönhetően Spában ismét minden visszatérhet a normál kerékvágásba”– nyilatkozta Mick Schumacher a Focusnak.

Schumacher 28 ponttal jelenleg a kilencedik helyen áll. Az ADAC Formula-4 Drivers Championshipet Joel Eriksson vezeti 74 ponttal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik