Sport

Európa Játékok: Kozák Danuta aranyérmes!

Kozák Danuta (Array)
Kozák Danuta (Array)

De nem csak ő, 500 méteren, hanem a férfi kajak négyes 1000 méteren is!

A nap első döntőjében állt rajthoz Kozák Danuta, aki Inna Osipenko-Rodomska mögött féltávnál még második helyen állt, de aztán azeri ellenfele  piszkosul elfáradt. Hiába no, régi alapszabály: ne rohand el az elejét, hogy bírd a végét.

Kozák végül egy hajóhosszal utasította maga mögé a mezőnyt. Második helyen az osztrák Yvonne Schuring, harmadikon a lengyel Ewelina Wojnarowska végzett. Az azeri lány az ötödik helyen ért célba.

Az ezüstérmes osztrák Yvonne Schuring, az aranyérmes Kozák Danuta és a bronzérmes lengyel Ewelina Wojnarowska (b-j) a bakui I. Európa Játékok női kajak egyes 500 méteres versenyének eredményhirdetésén

Fotó: MTI

Kozák ezzel második aranyát nyerte Bakuban. A nők K1-500-as versenye után azonnal a férfi kajak négyesek 1000 méteres versenye következett. A Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású magyar hajó 800 méterig az élen álló oroszok mögött haladt. Ekkor robbantott a magyar négyes és végül fél hajóhossz verték az oroszokat. A dobogó harmadik fokára a fehéroroszok álltak.

A Kárász Anna, Vad Ninetta összeállítású női kajak kettesünk 500 méteren nem bírt a szerb színekben versenyző Benedek Dalma- Milica Sztarovic párossal. Végül a szerb-magyar és a román páros mögött bronzérmesek lettek.

A kajak-kenu versenyek a 200 méteres döntőkkel folytatódnak, két 5000  is szerepel még a programban. A déltől folytatódó versenyprogram mind a hét fináléjában érdekeltek vagyunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik