Sport

Átmenetileg Deutsch Tamás lehet az MPB elnöke

Gömöri Zsolt (Array)
Gömöri Zsolt (Array)

Koller Sándor, a Wildboars Kerekesszékes Rögbi Egyesület elnöke úgy tudja, egy javaslat szerint az eddigi MPB-alelnök addig lehet a bizottság élén, amíg végleges elnököt nem választanak.

A nol.hu úgy értesült, egy hétfő esti szakmai egyeztetésen felmerült, ideiglenesen Deutsch Tamás vehetné át a testület vezetését. A nol.hu Szabó László, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének elnöke, a MOB Fogyatékosok Sportjáért Felelős Szakmai Tagozatának tagja facebook bejegyzése miatt kezdett el nyomozni.

Szabó László 1999-ben Deutsch Tamás akkori ifjúsági és sportminiszter tárcája egyik helyettes államtitkára volt. A nol.hu megkérdezte Szabót, hogy van-e alapja azoknak a feltételezéseknek, miszerint végül ő lesz az MPB elnöke, de a lap kategorikus nincs választ kapott.

Szabó  ugyanakkor kedden,14 órától Dani Gyöngyi paralimpiai ezüstérmes vívóval, és Becsey János kétszeres paralimpiai bajnok úszóval, a Paralimpikonok Klubjának elnökével, az MPB elnökségének tagjával tart rendkívüli sajtótájékoztatót, a Magyar Paralimpiai Bizottság körül kialakult áldatlan állapot megoldása érdekében folytatott hétfői tárgyalások eredményéről.

A tegnap esti egyeztetésen ott volt Koller Sándor, a Wildboars Kerekesszékes Rögbi Egyesület elnöke, aki elárulta, Szabó László azt javasolta, hogy Gömöri Zsolt mondjon le – információnk szerint ez még a pénteki közgyűlés előtt, szerdán fog megtörténni -, feladatait pedig Deutsch Tamás lássa el addig, amíg végleges elnököt nem választanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik