Sport

Megvolt az első libabőr Bakuban

Na jó, a második, mert az 1. Európa Játékok megnyitóünnepségen is akadtak megindító pillanatok a bakui Olimpiai Stadionban. A magyar pólós lányok páratlan bravúrt hajtottak végre.

Jöhetnénk azzal, hogy a női csapatsportágakban bármi előfordulhat és annak az ellenkezője is, de ha ezzel vezetnénk fel az ifjúsági válogatottunk parádés fordítását Görögország ellen, akkor kisebbítenénk a lányok érdemeit.

Ezt nem szeretnénk, ugyanis a mieink úgy jöttek vissza 9-4-es hátrányból, hogy közben űzték, hajtották, jó értelemben hergelték egymást. És ebben óriási szerepe volt a kispadnak. Nemcsak a cserejátékosoknak, a „kiegészítő-embereknek” (ha jelen esetben beszélhetünk ilyen minősítésről), hanem azoknak is, akik épp ott ültek vagy álltak a meccs derekán és végén.

 Fotó: Dobos Sándor

A kispad szerves része volt a meccsnek, a lányok ki is emelték ezt a meccs végi értékelésnél. 5-1-re nyerték a mieink az utolsó negyedet, ezzel a mérkőzést, amelyet követően az azeri szervezők közül jó néhányan kérték a mieinket egy-egy közös képre.

Vályi Vanda, a magyar póló egyik legnagyobb tehetsége 4 gólt szerzett, 15 évesen, az elviekben két évvel idősebbek válogatottjában. Sokat hallunk még róla, az ő nyilatkozatát mutatjuk meg.

A lányok hétfőn este a hollandok ellen úgy ugranak vízbe, hogy ha győznek, 99 százalékos biztonsággal bejutnak az Európa-bajnokság elődöntőjébe, és ezzel éremért játszhatnak. Az 1 százalék a brit csapatnak jár, ha esetleg legyőznének bennünket az utolsó körben. (Megjegyzés: a brit női vízilabda támogatását egy tollvonással szüntette meg az állam a tavalyi felnőtt Eb előtt, a helyi vízilabdázók ezután még süteményt is árultak a bevásárlóközpontokban, hogy pénzhez jussanak a versenyeken való részvétel érdekében.)

Videó – Vályi nyilatkozata

Dobos Sándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik