Sport

A kosárválogatott kapitánya csalódott, de nem borúlátó

női kosárlabda válogatott (Array)
női kosárlabda válogatott (Array)

Szombaton már a második meccsüket játsszák a magyar kosaras lányok az Eb-n.

Lányaink szinte még le sem porolták magukat a pénteki, Svédország ellen 72-63-ra elveszített nyitómeccsük után, de szombat este 19 órától ismételten készen kell állniuk a következő megmérettetésre, ha tovább szeretnének jutni a női kosárlabda Eb következő körébe.

Stefan Svitek, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint úgy indult a skandinávok elleni mérkőzés, ahogy előzetesen eltervezték, de a második félidő elején az ellenfél elkezdte átvenni a meccs irányítását.

 Fotó: MTI

„Szünet után nem tudtunk mit kezdeni a svédek zónájával, a negyedik negyed első öt percét 11–0-ra nyerte ellenfelünk, amelynek ráadásul a védekezésbeli hibák miatt sok könnyű kosarat engedtünk, huszonhat pontot kaptunk a negyedik negyedben” – mondta, majd hozzátette, nagyobb hangsúlyt kell fektetni a befejezésekre, viszont alig várják, hogy összemérhessék az erejüket a litvánokkal szemben.

A szlovák edző korábban, 2012-ben már irányította a női kosárlabda válogatottat. Öt győzelem és három vereség állt a neve mellett az Európa-bajnoki selejtezők során, de ez a mérleg nem volt elég a 2013-as Eb-re való kijutáshoz.

Nemzeti csapatunk következő ellenfele az a litván együttes lesz, amely az eddig lejátszott két meccsét zsinórban elvesztette a D jelű kvintettben. Ez az adat két élű fegyver: felfoghatjuk úgy is, sima ügy lesz megnyerni a találkozót, másrészt az is valószínűsíthető, hogy a balti alakulat sem pofozózsáknak érkezett erre a tornára.

Női kosárlabda Eb, szombati program

A csoport:
17.00 Franciaország–Csehország
19.30 Ukrajna–Románia

B csoport:
19.30 Törökország–Fehéroroszország
17.00 Lengyelország–Görögország

C csoport:
19.00 Szerbia–Horvátország
16.30 Lettország–Nagy-Britannia

D csoport:
16.30 Spanyolország–Szlovákia
19.00 Litvánia–MAGYARORSZÁG (Tv: Sport2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik