Sport

Új elnöke van a MOL Ligának

jégkorong (Array)
jégkorong (Array)

Egyelőre tisztázatlan a csapatlétszám és a következő szezon menetrendje, de már van elnöke a jégkorong-bajnokságnak.

Nemrég írtunk róla, hogy május végén összeült a MOL Liga elnöksége, a napirendi téma pedig az volt, hogy felvegyék-e a MAC-ot és a Fehérvár farmcsapatát a bajnokságba. A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) akkor úgy döntött, hogy fel kell venni a két együttest, azonban a döntés után lemondott a liga vezetősége.

A csütörtöki ülésen három csapat – a Debrecen, az Érsekújvár és a Brassó – képviselői nem jelentek meg, azonban így is voltak annyian, hogy elfogadják a versenyszabályzat szövegezését, illetve, hogy megválasszák a MOL Liga új elnökét, aki Szőke Álmos lesz a jövőben.

„Azt gondolom, hogy kereskedelmi oldalról fogok tudni ennek a ligának segíteni elsősorban. A kereskedelemben dolgozom most már több mint 25 éve. Én ebben várom, hogy új támogatók bukkanhatnak fel a jégkorong csapatok és a liga életében is” – mondta a szövetség honlapjának Szőke.

Ami a jövő évi menetrendet illeti, arról egyelőre még nem sokat tudni, mivel az sem tisztázott, hogy végül is hány csapat indul a MOL Ligában. Ezekre a kérdésekre a közeljövőben esedékes ligaülések után kaphatunk majd választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik