Sport

Hosszú Katinka két újabb éremmel búcsúzott Barcelonától

Hosszú Katinka (Array)
Hosszú Katinka (Array)

Hosszú Katinka egy aranyat és egy bronzot, Verrasztó Dávid pedig egy ezüstöt nyert a Mare Nostrum-úszósorozat második állomásán, Barcelonában, a viadal csütörtöki zárónapján.

A világ- és Európa-bajnoknő – a viadal honlapjának tanúsága szerint – a 200 méter hát döntőjében győzött 2:08.41 perccel, 200 méter vegyesen pedig harmadikként ért célba 2:12.23-mal. Az ezúttal is számhalmozó Hosszú Katinka az 50 méteres hátúszás fináléjában negyedik lett (28.47 mp), a kétnapos programot záró döntőben, 400 méter gyorson pedig nyolcadikként végzett (4:23.84). A 200 méteres pillangóúszás selejtezőjéből a legjobb időeredménnyel jutott tovább, a döntőben azonban nem indult el.

A magyar versenyző a szerdai nyitónapon 400 méter vegyesen 4:31.93 perccel lett első, amivel egyszersmind a világranglista élére ugrott.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A barcelonai viadal második napján döntős volt Verrasztó Dávid is, aki a 400 méteres vegyesúszásban – itt ő az Európa-bajnoki címvédő – másodikként csapott célba, 4:13.68 perces eredménnyel.

A Mare Nostrum-sorozat harmadik – befejező – állomása Monaco lesz, a hercegségben szombaton és vasárnap száll vízbe a nemzetközi mezőny.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik