gömöri zsolt (Array)
Sport sport

Gömöriék tovább védik a mundér becsületét

A szervezet sajtóközleménye szerint a paralimpiai bizottság több okból kifolyólag mondott fel Kovács Brigitta korábbi gazdasági vezetőnek.

Továbbra is áll a bál a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) körül, majdnem minden napra jut valami kínos ügy a szervezettel kapcsolatban. Szerdán például a hvg.hu hozta le Kovács Brigitta, korábbi gazdasági vezető azonnali hatályú felmondólevelét, melyben az indoklás az volt, hogy a végtörlesztések – amely miatt az egész botrány kirobbant – kifizetése nem megfelelően történt, ezeket pedig Kovács intézte. Érdekesség, hogy a szervezet elnöke, a lemondásra többször is felszólított Gömöri Zsolt korábban épp azt hangoztatta, hogy minden szabályosan történt.

Az MPB aztán a nap folyamán eljuttatta szerkesztőségünknek az állásfoglalását. Ebben először kijelentik, hogy nekik nem áll jogukban nyilvánosságra hozni Kovács Brigitta felmondólevelét, ám mivel a hölgy több médiumnak is elküldte a dokumentumot, így áttanulmányozták a médiában megjelent idézeteket majd az eredeti példányt is, a kettő pedig megegyezik.

Innentől átadjuk a szót a Magyar Paralimpiai Bizottságnak:

„A rendelkezésre álló dokumentumból is jól látható, hogy az azonnali hatályú felmondásnak több oka volt, ezek együtt tették meglapozottá, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottság azonnali hatályú felmondással váljon meg megnevezett munkavállalójától.

Ami a konkrét, a végtörlesztéssel kapcsolatos kérdését illeti, meg kell jegyeznem, hogy kérdésre a Magyar Paralimpiai Bizottság Felügyelő Bizottságának Rendkívüli Célvizsgálatáról szóló, korábban már nyilvánosságra hozott jelentése is magyarázatot ad. A célvizsgálati jelentésben világosan látszik, hogy amit Ön ellentmondásnak lát, az nem az.

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöksége által a végtörlesztéssel és a munkáltató kölcsönnel kapcsolatos döntése jogszerű volt.

Az elnökség döntésének végrehajtása a gazdasági vezető, Kovács Brigitta feladata volt.

Az akkor hatályos jogszabályok alapján, az MPB elnökségének szabályos döntésével lehetővé tett, a végtörlesztéshez adott támogatás összegét az MPB gazdasági vezetője az érintett munkavállalónak rossz helyre, magánszámlájára utalta, mely hibát, szabálytalanságot az MPB elnöke késedelem nélkül korrigálta azzal, hogy a megfelelő számlaszámra, a megfelelő céllal továbbutalta az összeget. Az erről szóló banki igazolást az MPB FB megvizsgálta és rendben találta. A végtörlesztéshez biztosított támogatás tehát szabályos volt, az MPB elnökének nyújtott támogatás folyósítását viszont szabálytalanul végezte az MPB gazdasági vezetője” – írta közleményében az MPB.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.