Sport

A sírból jött vissza a tartalékos kéziválogatott Portugáliában

balogh zsolt (Array)
balogh zsolt (Array)

Bravúros hajrával győzték le a mieink a portugálok legjobbjait a férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtező ötödik fordulójában.

A magyar együttes százszázalékos mutatóval várta a találkozót, és a kezdő sípszót megelőzően az is biztos volt, hogy ott leszünk a 2016-os lengyelországi Eb-n.

Talant Dujsebajev szövetségi kapitány éppen ezért tartalékos csapattal, öt újonccal utazott el a portugálokhoz. A megfiatalított magyar gárda jól kezdte a meccset, és az első szakaszban többször is vezetett két góllal, ám a félidő hajrájában rákapcsolt ellenfelünk és Duarte remeklése nyomán a szünetben már ők mentek három fával.

 Fotó: MTI

A folytatásban hamar négyre, majd ötre duzzadt az együttesek közti különbség, köszönhetően többek közt Quintananak, aki ekkor már négy hétméterest is sikerrel hárított.

Lékai és Balogh vezérletével aztán megtáltosodtunk és hat perccel a vége előtt már egyenlő állt az eredményjelzőn egy 4-0-s magyar sorozat után, miközben kapust is cseréltünk, Bartucz pedig sziporkázott a gólvonalon.

Két és fél perc volt hátra, amikor támadhattunk a vezetés megszerzéséért, és Bodó bombaerős találatával ez sikerült is. A portugálok ekkorra teljesen elfogytak mentálisan, és Bodó újabb átlövésével be is biztosítottuk a győzelmet.

Eredmény – Eb-selejtező, 5. csoport, 5. forduló:

Portugália-Magyarország 25-26 (15-12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik