Sport

Stanley-kupa: elhúzott a Tampa

Corey Crawford (Array)
Corey Crawford (Array)

A Tampa Bay Lightning 3:11 perccel a vége előtt lőtt Cedric Paquette-góllal 3-2-re legyőzte a házigazda Chicago Blackhawks csapatát.

 

Bátran kezdtek a vendégek, és a 6. percben egy gyönyörű hosszú indítás után Callahan óriási gólt lőtt a bal felső sarokba. Felpörögött a Chicago is, sorra dolgozta ki a helyzeteket, de még a ziccerek is kimaradtak. Aztán amikor emberelőnybe kerültek a hazaiak, Richards – aki 2004-ben még a Lightninggal nyert Stanley Kupát – lövése talált utat a kapuba. Bishop elől Shaw takarta a kilátást.

A második harmad Tampa-kapuvassal kezdődött, és a folytatásban is a vendégek irányították a játékot. A Blackhawks akkor tudott helyzetbe kerülni, amikor a védők eladták a korongot, ám Vermette – az első meccs győztes góljának szerzője – hibázott.

Az előző mérkőzés hajrájában megsérült elsőszámú Tampa-kapus, Bishop ugyan vállalta a játékot, de most is kapott rendesen. Brandon Saad takarította el elég csúnyán.

A szünet előtt a kolléga, a hazai kapus pillanatai következtek, és Crawford a kettős emberhátrány alatt is több bravúros védést mutatott be.

Nagy iramban nyitotta a záró játékrészt a 2010-ben és 2013-ban is Stanley Kupa-győztes Blackhawks, és egy Hossa-Saad-akció végén nagyot védett Bishop.

Később ugyanez a kettős már összehozta a vezetést: Saad megmutatta, nem csak keménykedni tud, kapásból volt eredményes. Azonban 13 másodperc múlva jött az egyenlítés, Palat közelről kotorta be a lecsorgó pakkot.

A hajrában, 3:11 perccel a vége előtt a védő Hedman vitte fel a korongot, lövéscsel után Paquette-nek passzolt, aki kapásból betalált.

Stanley Kupa, döntő, 3. mérkőzés:

Chicago Blackhawks-Tampa Bay Lightning 2-3 (1-1, 0-0, 1-2)
gól: Richards (15.), Saad (45.), illetve Callahan (6.), Palat (45.), Paquette (57.)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a Tampa javára. A övetkező mérkőzést magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezik ugyancsak Chicagóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik