Lebron James (Array)
Sport

NBA: vadállati öröm az egyenlítés után

LeBron James az NBA-nagydöntő második meccsén tripla duplával (39 pont, 16 lepattanó, 11 assziszt) vezette sikerre a Clevelandet. Elképesztő teljesítményénél már csak az öröme volt  káprázatosabb.

LeBron James úgy küzdött, mint egy tigris és a másodjára is hosszabbításba torkolló, végül Cavalliers győzelemmel záródó meccs (Golden State Warriors–Cleveland Cavaliers 93–95) után úgy üvöltött, mint egy oroszlán.

A Cavalliers úgy vette el a Golden State pályaelőnyét, hogy elképesztően gyenge, 32 százalékos mezőnydobás mutatót produkált. Harminc éve, azaz 1985 óta nem volt ilyen alacsony szám a playoffban a győztes csapat neve mellett, de mivel a Warriors is 40 százalék alatt maradt, így ez is elegendőnek bizonyult az üdvösséghez.

LeBron James ennek megfelelően úgy érte el a tripla duplát (39 pont, 16 lepattanó, 11 gólpassz), hogy ő is csak 11/35-ös (!) mezőnymutatót tudott felmutatni a meccs végén. A GES játékából leginkább Stephen Curry pontjai hiányoztak. A Warriors húzóemberének ezúttal nem ment, messze az átlaga alatt maradva csak 19 pontot szerzett és többek közt a hajrában az ő hatalmas “homálya” miatt sem sikerült a fordítás.

 

A párharc állása: 1-1. A sorozat harmadik mérkőzésére Clevelandben kerül sor közép-európai idő szerint szerda hajnalban.

NBA, RÁJÁTSZÁS, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS, EREDMÉNY:

Golden State Warriors–Cleveland Cavaliers 93–95
(20–20, 25–27, 14–15, 28–25, 6–8) –hosszabbítás után

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–1

A Warriors legjobb dobói: K. Thompson 34/12, Curry 19/6, Barnes 11
A Cavaliers legjobb dobói: James 39/9, Mozgov 17, J. R. Smith 13/6

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.