Sport

Wawrinka parádés játékkal nyerte meg a Roland Garrost

Stanislas Wawrinka (Array)
Stanislas Wawrinka (Array)

A svájci teniszező négy szettben nyert Novak Djokovic ellen a francia nyílt tenisz-bajnokság döntőjében. A szerb játékos már a harmadik párizsi döntőjét veszítette el és még várnia kell a karrier Grand Slamre.

A világelső Novak Djokovic szenzációs karrierje során egyetlen Grand Slam-tornát nem nyert még meg: a Roland Garrost. 2015-ben már harmadik alkalommal jutott el a fináléba, az ellenfele a svájci Stan Wawrinka volt, aki a többi közt a honfitársát, Roger Federert is búcsúztatta a torna során.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Az első szettet viszonylag magabiztosan hozta a szerb, jól szervált és egy ízben elvette Wawrinka adogatását, aki ugyan hárított két játszmalabdát, de a harmadiknál már tehetetlen volt. A második játékrészben azután visszavágott, a svájci 5-4-es vezetéséig minden rendben ment, ekkor aztán brékelni tudta Djokovicot.

A harmadik szettben Djokovic igen szétszórttá vált, miközben Wawrinka egyre jobb teljesítményt nyújtott. A játszma közepén brékelőnybe is került, amit kihasznált és a játék képe alapján ekkor ő tűnt az esélyesebbnek.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Djokovic, hasonlóan az Andy Murray elleni elődöntőhöz, vert helyzetből ismét talpra állt, ellenállhatatlanul játszott egészen három gém erejéig. Ekkor ismét feljavult a svájci teljesítménye, fordított, majd 4-4-nél újra elvette riválisa adogatását. Wawrinka a mérkőzés megnyeréséért szerválhatott és Djokovic ugyan nagy csatára késztette, végül 3 óra 15 perc játék után megnyerte a Roland Garros döntőjét.

A svájci játékos a 2014-es Australian Open után a második GS-tornagyőzelmét aratta.

Eredmény – Roland Garros, férfi döntő

Stan Wawrinka (svájci, 8.) – Novak Djokovic (szerb, 1.) 4-6, 6-4, 6-3, 6-4

A svájci játékos 1,8 millió eurót (560 millió forint) kapott sikeréért, míg a szerb rivális ennek az összegnek a felével vigasztalódhat.

Videó – Wawrinka a többi közt az ilyen ütések miatt is nyert:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik