Sport

Szász Emese dobogóra állt az Eb-n

szász emese (Array)
szász emese (Array)

Négy főtáblás győzelem után az elődöntőben vereséget szenvedett, így bronzérmet szerzett a párbajtőröző Szász Emese a montreux-i vívó Európa-bajnokságon.

A magyar vívó nem kezdett jól, első három csoportmérkőzését elveszítette, utána viszont a maradék hármat megnyerte. Formája nagyot javult, amire szüksége is volt a folytatásban, mert a fegyvernem legjobbjai, olimpiai, világ-, illetve Európa-bajnokok kerültek az útjába a főtáblán.  

A francia Maureen Nisimát és a német Britta Heidemannt 15-8-ra verte, a svájci Tiffany Geroudet-t 15-14-re győzte le, majd a román Ana Maria Branzát 15-10-zel búcsúztatta. Végül az elődöntőben 15-10-re kapott ki az orosz Vijoletta Kolobjovától.


 Fotó: Europress Fotóügynökség

Szász a négyes döntő előtti szünetben begörcsölt, a stábtól minden orvosi segítséget megkapott, de végül az ötödik ellenfél, akinek messze a legkevesebb kiemelkedő eredménye volt, jobbnak bizonyult nála, mégpedig 1-1 után végig vezetve, magabiztosan. Kolobjova az elején elhúzott, és Szász már nem tudott visszakapaszkodni.

Ezzel együtt a bronzéremmel nagy lépést tett előre a riói olimpia felé vezető úton, mert az Eb-n szerzett kiemelt pontszám mindenképpen benne lesz majd a jövő áprilisi összesítésben.
    
A világranglistán éllovas Szász 2013 után másodszor lett harmadik egyéniben Európa-bajnokságon. Emellett vb-n – ugyancsak egyéniben – nyert már egy ezüstöt és két bronzot, a svájci kontinensviadalon pedig az övé az első magyar érem.

Eredmény – vívó Eb, párbajtőr

a 64 között:
Szász Emese-Maureen Nisima (francia) 15-8
Budai Dorina-Suvi Lehtonen (finn) 15-11
Loredana Dinu (román)-Antal Edina 15-5
a 32 között:
Szász-Britta Heidemann (német) 15-8
Simona Pop (román)-Budai 15-3
a 16 között:
Szász-Tiffany Geroudet (svájci) 15-14
negyeddöntő:
Rossella Fiamingo (olasz)-Marie Florence Candamassy (francia) 13-12
Pop-Tatyjana Logunova (orosz) 15-11
Vijoletta Kolobjova (orosz)-Olena Krivicka (ukrán) 13-10
Szász-Ana Maria Branza (román) 15-10
elődöntő:
Fiamingo-Pop 15-9
Kolobjova-Szász 15-10
döntő:
Kolobjova-Fiamingo 15-12

Ajánlott videó

Olvasói sztorik