Sport

Kárász tarolt, féltávnál feladta a Kovács-Janics duó

kárász anna (Array)
kárász anna (Array)

Kárász Anna remekelt Szegeden, míg a klasszis kettesünk 200 méternél megállt.

Szegeden rendezik az első világbajnoki válogatóversenyt, ahogy Kárász Annáról szólt leginkább a szombati nap. A fiatal magyar lány Vad Ninetta oldalán megnyerte a K-2 500-as döntőjét, azt követően, hogy pénteken egyedül is a legjobbnak bizonyult.

Kárászék komoly csatában voltak Szabó Gabriella és Fazekas-Zur Krisztina duójával, ám a hajrá jobban jött ki nekik, és egy hajszállal az ő hajójuk ért elsőként célba – írja a szövetség honlapja.

 Fotó: MTI

“Nem voltam még ilyen helyzetben sosem, megnyugtató számomra az egyes és a páros siker is. Én számítottam rá, hogy itt a végén jönni fognak Gabiék, tudtam, hogy szoros lesz a vége, és a következő válogatóra mindenképpen változtatnunk kell valamit a pályán, hogy még többet tudjunk kihozni belőle. A győzelemnek nagyon örülök, bíztam Ninettában és abban a munkában, amit elvégeztünk az elmúlt hónapok során” – mondta.

A kétszeres olimpiai bajnok Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa párosa a táv közepén megállt, és a kilencedik lett, míg a dobogó harmadik fokára a Hagymási testvérpár, Anita és Réka állhatott fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik