Sport

Paraügy: Gömöri Zsolt újabb vállalhatatlant tett

Bizottsági ülés (Array)
Bizottsági ülés (Array)

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnökét Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés sportért is felelős Kulturálisés Sajtóbizottsága hallgatta volna meg. Nem tudta.

Tán még ezekben a percekben is zajlik az Országgyűlés sportért is felelős Kulturálisés Sajtóbizottságának ülése, ahol Gömöri Zsoltnak lett volna jelenése. Kunhalmi Ágnes alelnök a borsonline.hu előzetes érdeklődésére elmondta, arról is megkérdezi a Paralimpiai Bizottság elnökét, mi az oka a népszerűtlenségének a parasportolók körében, de egyéb tudakolnivalója is lesz.

Ez utóbbit nem részletezte az MSZP-s képviselő. De a bizottság szerdai ülésén sem tudta részletezni, így az ülés ezen napirendi pontjának is sebesen vége lett, mert a várva várt Gömöri Zsolt elnök és Deutsch Tamás alelnök nem jelent meg a szeánszon. Előzetesen mindketten levélben jelezték, nem tudnak résztvenni az ülésen.

Ezt Dúró Dóra, a testület jobbikos elnöke gyáva és sportszerűtlen tettnek nevezte, ahogy fogalmazott: “Gömöri Zsolt a legfontosabb megmérettetés előtt már diszkvalifikálta magát”. Hogy mire gondolt Dúró, ez mit jelent pontosan, azt nem tudjuk. Kunhalmi Ágnes alelnök mély megdöbbenését fejezte ki a sportvezető cselekedete miatt.

Annyi biztos, június 19-re rendkívüli MPB-közgyűlés lesz. A Bors megtudta, a paralimpikonok javában keresik Gömöri utódját, és már több alkalmas jelöltjük is van.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a beérkezett feljelentések alapján Gömöri ügyében hűtlen kezelés és csalás gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik