Sport

Ungvári Mikiék „miniolimpiára” készülnek

Tobai-Sike-Renata-Ungvari-Miklos-(960x640).jpg (Array)
Tobai-Sike-Renata-Ungvari-Miklos-(960x640).jpg (Array)

Megtartották a hivatalos csapatgyűlést a bakui Európa Játékok előtt. A magyar küldöttség népes lesz, a körülmények fantasztikusak, a riói olimpiára hangolnak a sportolók, minden okunk megvan a bizakodásra.

Azerbajdzsán fővárosa rendezi az 1. Európa Játékokat, ahol 20 sportág 253 versenyszámában avatnak győzteseket, közel 6000 sportoló lesz ott az eseményen. A mieinket 26 vízilabdázó, 22 birkózó, 20 kajak-kenus, 17 judós, 17 vívó, 16 úszó, 14 ökölvívó, 12 sportlövő, 12 strandlabdarúgó, 8 szinkronúszó, 6 aerobikos, 6 asztaliteniszező, 6 tornász, 5 triatlonos, 5 kerékpáros, 2 műugró, 2 taekwondós, 2 tollaslabdázó, 1 ritmikus gimnasztikázó és 1 karatézó képviseli, és persze az edzők, az orvosi stáb és a kísérők.

 Fotó: Sport24

Csak hogy néhány nevet említve jelezzük a verseny rangját és fontosságát, ott lesz többek között a kajakos Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Vajda Attila, az asztaliteniszező Póta Georgina, a cselgáncsozó Csernoviczki Éva, Bor Barna, az ökölvívó Bacskai Balázs, Harcsa Zoltán, a sportlövő Sidi Péter.

A csapatgyűlésen Szabó Bence, a MOB főtitkára, Fábián László csapatvezető, sportigazgató, Vilajat Gulijev, Azerbajdzsán budapesti nagykövete és Simicskó István államtitkár beszélt a sportolókhoz, mindannyian biztosak abban, hogy remek játékok elé nézünk, és látva a létesítményeket, a készültséget, ebben mi is biztosak vagyunk. Baku ugyanis az olimpiai rendezésre hajt.

A Sport24 Tobai-Sike Renátát, hazánk első riói kvótaszerzőjét és Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes, sokszoros Európa-bajnok dzsúdóst kérdezte a csapatgyűlés végén.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik