Sport

Nyugaton a Chicago az úr

Jonathan Toews (Array)
Jonathan Toews (Array)

Hat idény alatt már a harmadik nagydöntőjére készül a Blackhawks. 2010-ben és 2013-ban bajnok volt.

Nehéz izgalmasabb dolgot elképzelni a tengerentúli jégkorong-bajnokságban (NHL), mint mikor a rájátszásban egy párharc eljut a mindent eldöntő hetedik mérkőzésig. Ebben a szezonban el vagyunk kényeztetve, a playoff korábbi szakaszában már három párharc volt hétmeccses, és a két főcsoportdöntőben is a végletekig feszítették a húrt a csapatok.

A Tampa Bay Lightninig keletről jutott be a Stanley Kupa-döntőjébe, így már csak az volt kérdés, ki lesz az ellenfele. Magyar idő szerint vasárnap hajnalban a hazai környezetben játszó Anaheim Ducks és a Chicago Blackhawks feszült egymásnak, hogy eldöntsék, ki a nyugati bajnok.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Szűk két és fél perc telt el a találkozóból, amikor a chicagói csapatkapitány, Jonathan Toews értékesített egy kipattanó korongot. A párharc ezt megelőző hat mérkőzésén mindig az az együttes nyert, amelyik megszerezte az első találatot és ezúttal sem volt ez másképp, a lendületbe jövő Blackhawks a második harmad derekén már 4-0-ra vezetett. Ryan Kesler és Corey Perry gólja ugyan jelentett némi reménysugarat a kaliforniai brigád számára, de Seabrook emberelőnyből lezárta a mérkőzést és a párharcot. Matt Beleskey révén már csak egy újabb szépségtapaszra futotta a Ducks erejéből. Patrick Kane három assziszttal vette ki a részét a győzelemből.

A Stanley Kupa fináléja közép-európai idő szerint csütörtök hajnalban kezdődik a Tampa Bay Lightning otthonában. A Chicago hat idény alatt harmadszor került nagydöntőbe, 2010-ben és 2013-ban bajnok lett.

Eredmény – NHL, nyugati főcsoportdöntő, 7. mérkőzés

Anaheim Ducks-Chicago Blackhawks 3-5 (0-2, 1-2, 2-1)

A párharcot 4-3-as összesítéssel a Chicago nyerte.

Videó – A meccs összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik