Sport

A hajrára kifulladt és elbukta a BL-döntőt a Veszprém

nagy lászló, nikola karabatic (Array)
nagy lászló, nikola karabatic (Array)

Ötgólos vereséget szenvedett a magyar csapata Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének fináléjában a Barcelonától.

Tavaly is találkozott a két csapat Kölnben, a zárónapon, de akkor a harmadik hely volt a tét, és a katalánok vitatható körülmények között nyertek 26-25-re. Kieséses rendszerben, illetve helyosztókon eddig kivétel nélkül a spanyolok bizonyultak jobbnak.

A Final Four 2010 óta íródó történetében egészen mostanáig csak német és spanyol csapatok jutottak a döntőbe, ezt a sorozatot szakította meg a Kiel szombati legyőzésével a Veszprém.

Alilovic ott folytatta, ahol az elődöntőben abbahagyta: bravúros védéssel kezdte a döntőt, majd a gólkirályjelölt Ilic meglőtte a Veszprém történelmi, 400. gólját a Barcelona ellen. Az első öt perc kőkemény védekezése után elkezdtek potyogni a gólok, ebben inkább a katalánok jeleskedtek, két eladott labda után 4-2-re megléptek a 8. percben.

A Veszprém az ex-barcelonás Nagy révén tartotta a lépést. Következett egy “ideges” szakasz, Nagyot, Morrost és Terzicet is kiállították.

 Fotó: MTI

Ebből 7-5-ös vezetéssel jött ki a Barcelona, és a bizonytalan támadások miatt időt kért a magyar bajnok. Ilic mértani pontosságú bombája kevés volt, mert változatlanul remekül zárt a spanyol fal. A katalánok jól mozgatták meg a veszprémi védőket, és a balszélső Sigurdsson sokszor sikerült ziccerbe hozni.

A 21. percben 9-6 volt az állás, amikor jó védekezésből két indításgólt lőtt a Veszprém. Az öröm azonban csak átmeneti volt, ugyanis a szünet előtti hajrában parádézott a Barcelona, és négygólos előnyre tett szert. 

A fordulást követően Nöddesbót a cserepadról állították ki, ám az emberelőnyben nem sikerült csökkentenie a hátrányt a bakonyiaknak. Sőt, Sulicot is kiküldték a szigorú román bírók. Míg Saric ziccereket fogott, a másik kapuban Mikler nem sokszor találkozott a labdával. A 36. percben 17-12-re vezetett a Barcelona, ekkor jöttek a veszprémi cserék.

Gördülékenyebb lett a magyar bajnok játéka, és a 43. percben 19-17-et mutatott az eredményjelző. Nagy ebben a szakaszban is igazi vezér volt, Alilovic pedig sorra védte a lövéseket. Újabb emberelőnyben lehetett volna csökkenteni a különbséget, ám a játékvezetők sorozatban háromszor elvették a labdát a támadó Veszprémtől. Hatalmas fütty fogadta az ítéleteket.

 Fotó: MTI

Minden erejét mozgósította a magyar együttes, amely az utolsó tíz percet 22-18-as hátrányból kezdte. A fáradtság azonban kiütközött, és a hajrában már nem volt esély a feltámadásra.

Ezzel együtt a Veszprém parádésan szerepelt az idényben, és minden dicséretet megérdemel. Sikerült megnyernie a magyar szuperkupát, később pedig a regionális SEHA Ligát, a Magyar Kupát és a magyar bajnokságot, így négy trófeát is begyűjtött a BL-ezüstérem mellett.  

Eredmények – Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, Final Four, döntő:

Barcelona-MKB-MVM Veszprém 28-23 (14-10)

2. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Újabb két percig emberelőnyben játszhatunk, Sulic pedig lerohanásból eredményes (25-21). Amint kiegészültek Voddesmo lő gyors egymásutánban két gólt (27-21). Lékainak is van már gólja a BL-döntőben, két perccel a vége előtt 27-22 az állás. Sulic után Tomás is gólt lő, a végeredmény 28-23, a Barcelona nyerte a Bajnokok Ligája 2015-ös kiírását.

51-55. PERC: Sigurdsson ismét eredményes, Zeitzet pedig leültetik a padra a bírók, ez lehet elúszott… (23-18). Saric újabb elképesztő bravúrja tényleg megpecsételte a Veszprém sorsát. Főleg, hogy Karabatic meglövi a 24. katalán találato (24-18). Ortega időt kért, Nagy pedig jobbal szerzett gólt (24-19). Emberelőnybe kerültünk, de Tomást ez sem zavarta a góllövésben (25-19). Öt perccel a vége előtt öt góllal vezet a Barca (25-20).

46-50. PERC: Elképesztő. A Veszprém háromszor is egy gólra zárkózhatott volna, erre kétszer elvették a labdát tőlünk, egyzer pedig eladták a fiúk. Sigurdsson találatával 20-17 áll az eredményjelzőn. Ilicnek nem megy, most a kapufa fogott ki rajta. Schuchnak kiosztanak kettő percet, a megítélt hetest pedig Sigurdsson vágja be (21-17). Ilic emberhátrányban veri át a barcelonai kapust (21-18). Gurbindo azonnal reagált (22-18). 

41-45. PERC: Karabatic lövését védi a nem rég Miklert váltó Alilovic, a franciát ápolni kell. Már csak kettő a különbség Nagy hetedik gólja nyomán (19-17)! Chema harcol ki egy kiállítást, erőre kapott a Veszprém! Nagy ellen fújnak belemenést…

36-40. PERC: Nagy ziccert ront – neki sem jöhet össze mindent -, Karabatic pedig értékesíti ziccerét a másik oldalon (17-12). Nilsson szépít a hatos vonalról (17-13). Gurbindo spanyol, Gulyás magyar részről volt eredményes (18-14). Sajnos nagyon gyenge a kapusteljesítmény nálunk, Raul Entrerios használta most ki ezt (19-14). Ilic értékesítette az első hétméterest a meccsen (19-15). Hosszú idő után jövünk fel háromra, Iváncsik csavart lövésének köszönhetően (19-16).

31-35. PERC: Karabatic lövését védi Mikler, majd reklamálásért kiállítanak egy barcelonait a cserepadról. Nagyé az első gól a második játékrészben, de emberhátrányban is be tud találni a Barca (15-11). Már mi vagyunk hátrányban, Sulicnak kell leülnie. Kis szerencével már öt a katalánok fórja (16-11). Nagy akaszt ismét hatalmas gólt az ellenfél ketrecébe (16-12). 

A Kiel vezérszurkolója is velünk van!

Matthias, a Kiel vezrszurkolja is velnk van :)

Posted by MKB Veszprém KC on 2015. május 31.


1. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Sarmiento jegyzi a 11. katalán gólt (11-9). Ilic távoli próbálkozását Saric üti ki. Karabatic lökete pattan be Miklerről (12-9). Nő a különbség a csapatok között, Karabatic ismét kipóhálózta a felső sarkot (13-9). Nilsson is feliratkozik a göllővők közé, nagyon kellett (13-10). Mikler közben bemutatta első védését a Final Fourban. Időt kérnek a spanyolok 43 másodperccel a szünet előtt. Karabatic oldotta meg egyedül, 14-10 oda. Ilic gyenge kísérletével ér véget az első játékrész.

21-25. PERC: Terzic nem talál kaput átlövésből, Sigurdsson pedig a szélről dob a hálóba (9-6). Kapust cserél a magyar csapat: Alilovic le, Mikler be. Nagy húzza vissza a játékszert a rövidbe, kettőre zárkózik a Veszprém (9-7). Gyönyörű magyar ellenakció, Marguc a gólszerző (9-8)! Noddesbo pörget a gólvonal mögé Mikler mellett, majd Nagy találatával zárkózik a Veszprém (10-9).

16-20. PERC: Ismét teljes létszámban mindkét gárda, Carlos Ortega pedig időt kért. Passzív jelzésnél lőtt elképesztően nagy gólt Ilics (7-6). Két hatalmas kapusbravúra, majd lerohanásból betalálnak a gránatvörös-kékek (8-6).

Franciák is szurkolnak a helyszínen a Veszprémnek!

Ha mindenki gy fog szurkolni, ahogy ez a hrom francia (!) bartunk fog Nantes-bl, akkor nem lesz gond!!! Hajr Veszprm!

Posted by MKB Veszprém KC on 2015. május 31.


11-15. PERC:
Nagy László kap kétperces kiállítást. Él is vele a Barcelona, megint kettővel mennek a katalánok (6-4). Sulic kapott remek bejátszást, de a kapufát trafálta telibe. Kiegészültünk és rögtön kiküldik Viran Morros a sporik, így mi játszhatunk emberelőnyben. Azonnal szépít a Veszprém (6-5), de 5 az 5 ellen folytatódik a játék. 7-5-tel fordulnak a csapatok a félidő második felére.

6-10. PERC: Raul Entrerio csapta be a Veszprém kapusát (2-2). Sigurdsson lő pazar gólt a szélről, először az előny a spanyoloknál (3-2). Víctor Tomás találatára Nagy válaszol (4-3). Kis szerencsével jutott el a laszti Tomásnak, aki nem hibázott helyzetben (5-3). Nagy találta meg a helyet és szerezte meg második gólját (5-4). Kontrát fújnak it is ott is a román játékvezetők, letelt az első tíz perc.

1-5. PERC: Alilovic kezd nálunk a kapuban. Az első lövés Nagy László nevéhez fűződik, de blokkolják. Sulic kapta az első sárga lapot, Alilovic pedig bravúrral védi Sorendo ziccerét. 2 perc 45 másodperc elteltével törik meg a gólcsend: Ilics lőtte át a barcelonai falat (0-1). Sokáig nem vezettünk, Karabatic egyenlít (1-1). Nagy szerzett tökéletesen labdát, majd szolgálta ki Marguct, aki a rövidbe bombázott (1-2).

A meccs kezdete előtt pár perccel ez a helyzet Veszprémben:

Ekzben Veszprmben!

Posted by MKB Veszprém KC on 2015. május 31.


Előzetes: 
Tavaly a Veszprém és a Barcelona a harmadik helyért csapott össze a 20 ezer férő helyes kölni Lanxess Arénában, és a katalánok vitatható körülmények között nyertek 26-25-re.

A két együttes a nemzetközi porondon eddig 15-ször találkozott, 10-szer nyert a Barcelona, 4-szer a Veszprém, és született egy döntetlen is. A következő veszprémi találat lesz a 400. a rivális ellen. Ami érdekesség, hogy kieséses rendszerben, illetve helyosztókon kivétel nélkül a spanyol gárda bizonyult jobbnak.

A Final Four 2010 óta íródó történetében egészen mostanáig csak német és spanyol csapatok jutottak be a döntőbe, ezt a sorozatot szakította meg a Kiel szombati legyőzésével a Veszprém.

A nemzetek rangsorában a németek vezetnek 15 elsőséggel, őket érhetik be most a spanyolok (14). A szovjeteknek öt, a jugoszlávoknak és a keletnémeteknek négy-négy győzelmük van. A magyarok közül eddig csak a Bp. Honvéd nyert ebben a kupában, még 1982-ben. A fővárosi gárda 1966-ban döntős volt, akárcsak a Veszprém 2002-ben és most.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik