Sport

Újabb szponzor hátrált ki a Paralimpiai Bizottság mögül

gömöri zsolt (Array)
gömöri zsolt (Array)

A Telekom is felfüggeszti az együttműködést az MPB-vel.

A Magyar Telekom Vállalati kommunikációs igazgatósága a HVG-hez eljuttatott közleményében tudatta, az együttműködés csak az esetben folytatódhat, ha hazánk egyik legnemesebb mozgalmának működési körülményei a sport és erkölcs szellemének megfelelően biztosítottak.

 Fotó: MTI

“A Magyar Telekom a magyar olimpiai mozgalom egyik vezető támogatójaként már kérte a nemrégiben napvilágra került, a Magyar Paralimpiai Bizottsággal kapcsolatos kijelentések és információk mihamarabbi tisztázását, az ezzel kapcsolatos felelősségek megállapításával, valamint a szükséges intézkedések meghozatalával együtt. A Magyar Telekom folytatni fogja a Magyar Paralimpiai Bizottsággal való együttműködését, amint a fentiek megtörténnek és meggyőződik róla, hogy hazánk egyik legnemesebb mozgalmának működési körülményei a sport és erkölcs szellemének megfelelően biztosítottak.”

Az Allianz SE egyelőre tovább támogatja a szövetséget, de az ügyet folyamatosan figyelemmel kísérik.

Hetek óta húzódik már a “paralimpiaügy”, mely azzal kezdődött, hogy kiderült, Gömöri hárommillió forintot kapott a paralimpiai bizottságtól, hogy visszafizesse a devizahitelét.

Azóta tovább mélyült a szakadék a MPB vezetése és a paralimpikonok között, legutóbb pedig az is napvilágot látott, hogy Gömöri Zsolt a szponzorpénzek után is jutalékot vett fel

Kovács Brigitta, az MPB sportgazdasági igazgatója azt állítja, Gömöri megkérte őt, ne beszéljen az MPB gazdasági ügyeiről, cserébe pedig tisztességes végkielégítést ígért neki.

Csütörtökön a Coca-Cola HBC Magyarország felfüggesztette a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) milliós nagyságrendű támogatását.   

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik