Sport

Gömöri megvesztegethette a sportgazdasági igazgatót

gomori-zsolt(960x640).jpg (Array)
gomori-zsolt(960x640).jpg (Array)

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke hallgatásért cserébe tisztességes végkielégítést ígért Kovács Brigittának.

Csütötörtök délelőtt lemondott az MPB Felügyelő Bizottságának mindhárom tagja, miután nem találtak Gömöri jogszabálysértésére utaló nyomot. 

Gömöri Zsolt ugyanakkor egy szponzori támogatás fejében bizonyos százalékot kapott, miután arra a jogosult MOB-alkalmazott nem tartott igényt – számolt be Kovács Brigitta, a Paralimpiai Bizottság sportgazdasági igazgatója.

 Fotó: MTI

A vezető azt is elárulta, Gömöri megkérte őt, ne beszéljen az MPB gazdasági ügyeiről, cserébe pedig tisztességes végkielégítést ígért neki – írja a Bors.

A bulvárlap úgy tudja, az elnök a június 19-re tervezett rendkívüli szövetségi közgyűlésen maga lesz a levezető, ő határozza meg a napirendi pontokat, ezért a küldöttek nem vonhatják meg tőle a bizalmat.

Hetek óta húzódik már a “paralimpiaügy”, mely azzal kezdődött, hogy kiderült, Gömöri hárommillió forintot kapott a paralimpiai bizottságtól, hogy visszafizesse a devizahitelét.

Azóta tovább mélyült a szakadék a MPB vezetése és a paralimpikonok között, legutóbb pedig az is napvilágot látott, hogy Gömöri Zsolt a szponzorpénzek után is jutalékot vett fel

Csütörtökön a Coca-Cola HBC Magyarország felfüggesztette a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) milliós nagyságrendű támogatását. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik