Sport
gömöri zsolt (Array)

“Gömöri már nem alkalmas a feladatára”

Sport24
Sport24

2015. 05. 28. 21:00

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke "már nem tudja hatékonyan képviselni és hitelesen szolgálni" a szervezetet és a sportolókat.

A MOB elnöke csütörtökön közleményben reagált az MPB vezetése körül kialakult helyzetre, jelezve, hogy a paralimpiai bizottság “jogilag független, autonóm módon működő civil szervezet”, így a MOB “sem irányítási, sem vizsgálati jogosultsággal nem rendelkezik” vele szemben, “működése felett az ügyészség gyakorol törvényességi felügyeletet”.

Borkai Zsolt a közleményben rendkívül sajnálatosnak és méltánytalannak nevezte az MPB vezetése körül kialakult helyzetet, s úgy fogalmazott, az ügy kirobbanásakor “határozottan elhatárolódott” a végtörlesztésre kapott hárommillió forintos vissza nem térítendő támogatástól, elítélve azt.


 Fotó: MTI

“A magyar sport tisztaságának, jó hírének és hitelének megőrzése érdekében ezúton is kérem a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetőit, hogy a tisztességes játék alapelvét, valamint írott és íratlan szabályait ne csak a sportpályákon, edzőtermekben és versenyhelyszíneken, de a saját működésük, gazdálkodásuk során és döntéseikben is alkalmazzák” – írta közleményében a MOB elnöke.
    
Borkai Zsolt elfogadhatatlannak tartja, hogy miközben a sportolók olimpiára és paralimpiára készülnek, akkor a fair play szelleméhez méltatlan ügyek vonják el a figyelmüket.
    
“Elfogadhatatlannak tartom, hogy amikor a Magyar Olimpiai Bizottság és Budapest Önkormányzata az ország sporttörténetének legnagyobb vállalkozására készül, ami csak összefogással valósulhat meg, akkor sportvezetők önös érdektől vezérelve ne ismerjék fel, mit kell tenniük, mi az egyetlen helyes út” – áll a közleményben.

Gömöri Zsolt  (Array)
 Fotó: Berecz Valter   

Borkai Zsolt Gömörivel kapcsolatban úgy fogalmazott: “őszintén bízom benne, hogy sikerül olyan döntést hoznia, amivel hozzájárul a Magyar Paralimpiai Mozgalomhoz méltatlan helyzet haladéktalan, tisztességes és megnyugtató rendezéséhez, amely az egész magyar sport érdekét szolgálja”.

A Magyar Paralimpiai Bizottsággal kapcsolatos hír még, hogy csütörtökön a bronzfokozatú szponzor Coca Cola Magyarország átmenetileg felfüggesztette a MPB támogatását.

A parasport-ügy akkor robbant ki, amikor kiderült, Gömöri Zsolt három millió forintot kapott a paralimpiai bizottságtól, hogy visszafizesse a devizahitelét.

Azóta tovább mélyült a szakadék a MPB vezetése és a paralimpikonok között, legutóbb pedig az is napvilágot látott, hogy Gömöri Zsolt a szponzorpénzek után is jutalékot vett fel.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.