Sport

Nem sikerült a bravúr a Szolnoknak

szolnoki dózsa (Array)
szolnoki dózsa (Array)

A szolnoki pólósok a házigazdákkal találkoztak a Bajnokok Ligája-elődöntőbe jutásért, de büntetőkkel vereséget szenvedtek.

Mivel a katalán fővárosban zajló Final Six nyitómeccsén az Eger kikapott a Dubrovniktól, így a Szolnokra várt a feladat, hogy nyerjen, s ily módon legyen magyar szereplője az elődöntőnek is. Ehhez a házigazdák tavaly BL-győztes csapatát kellett legyűrnie a magyar kupagyőztes és újdonsült bajnok Tisza-parti alakulatnak.
    
A vendéglátók kezdtek jobban: emberelőnyeik közül kettőt kihasználva elhúztak 2-0-ra. A világbajnok Vámos Márton bombagóllal szépített (2-1), többre azonban nem futotta az első negyedben Cseh Sándor csapatától.


Fotó: MTI

A második nyolc percben magyar egyenlítés helyett hazai gólokat láthatott a Bernat Picornell uszoda közönsége, egymás után kettőt is (4-1), míg nem a Szolnok kétszeres olimpiai és világbajnoka, a balkezes Madaras Norbert bevette a Barceloneta kapuját (4-2). A további próbálkozások viszont nem hoztak eredményt.
    
Mi több, barcelonai találattal indult a harmadik negyed is, mielőtt azonban nagyon kilátástalanná vált volna a helyzet, a szerb légiós Milan Aleksic lőtt nagy gólt (5-3). Csakhogy erre megint volt válasza a rendező város csapatának (6-3).
    
A befejező negyedben Vámos a hálóba vágta a negyedik szolnoki gólt (6-4), két és fél perc volt hátra, amikor Madaras távoli lökete is beakadt, majd ugyanő kapufás góllal egyenlített (6-6). Következhetett a büntetőpárbaj.
    
Az ötméteresek lövésében 4-3-mal a Barceloneta bizonyult jobbnak, így a katalán együttes jutott be a legjobb négy közé, míg a vesztes Szolnok az ötödik helyért küzdhet meg az Egerrel.

Eredmény – vízilabda Bajnokok Ligája, Final Six

CNA Barceloneta – Szolnoki Dózsa-Közgép 10-9 (2-1, 2-1, 2-1, 0-3 – büntetőkkel 4-3)
a szolnokiak góllövői:
Madaras 3, Vámos 2, Aleksic 1 

Jug Dubrovnik (horvát) – ZF-Eger 10-8 

ÖTMÉTERESEK:

3-4 – Madaras lövését védte a kapus, míg a másik oldalon Perrone nem hibázott, így a Barceloneta nyerte meg a meccset.

3-3 – Vámos gólt dobott, ahogy Echenique is.

2-2 – Gocsics és Fernandez lövése is a hálóban.

1-1 – Alekcis kihagyta, de a másik oldalon Nagy Viktor védeni tudott.

1-1 – A spanyolok egyenlítettek.

1-0 – Varga Dénes bebomázta!

4. NEGYED

5-8. PERC: Madaras!!! Bravó, nagyon szép lövés! 2,5 perccel a vége előtt 6-5! Kimaradnak a spanyol ziccerek.GÓÓÓÓÓÓLLLL! 56 másodperccel a vége előtt Madaras döntetlenre alakítja az állást! 6-6! Az utolsó percben már a labdatartásra mentünk, maradt az iksz.

1-4. PERC: Szép volt! Vámos Márton bombázott a hálóba, megint faragott hátrányából a Szolnok (6-4). A spanyolok háromszor is a kapufát találták telibe, most megköszönhetjük nekik, hogy nem céloztak pontosan. Időt kértek a szolnokiak, még két gól kellene az ikszhez.

3. NEGYED

5-8. PERC: A spanyol kapus a fára ütötte a lövést, majd Nagy Viktornak is játékba kellett avatkoznia. Lopez Pinedo újabb ziccereket védett, nagyon elemében van a hálóőr. Gólt egyik csapatnak sem sikerült szereznie, az utolsó negyed előtt hárommal megy a Barceloneta.

1-4. PERC: A spanyoloké a ráúszás, majd fölé durrantanak, de a Szolnoknak sem sikerült gólt szerezni, így nem változott az eredmény. Marc Roca Barcelóról csúnyán lemaradtunk és Nagy Viktor sem tudott hárítani (5-2). Ezaz, remek adogatás után remek lövés, Milan Aleksic jegyzett gólt (5-3), de csak pár pillanatig örülhettünk, hiszen Tahull Compte révén megint három van közte (6-3).

2. NEGYED

5-8. PERC: Sorozatban maradtak ki a magyar lövések, majd Madaras Norbert kísérlete végre beakadt (4-2). A hazaiak gólját szerencsére nem adták meg a bírók, majd emberelőnybe kerültünk, de nem tudtunk mit kezdeni a labdával. Újra időt kértek a spanyolok. Az eredmény már nem változott, maradt a 4-2 a nagyszünetre.

1-4. PERC: Nagyon nagy helyzetekkel kezdődött a második etap, de gól nem született. Lopez Pinedo hihetetlen mekkorát fogott, de ugyanezt megcsinálta Nagy Viktor is, így eltelt több mint két perc újabb találat nélkül. Sajnos ott a harmadik, a spanyol kapus indította a megúszó Felipe Perronét, aki kihasználta a 100 százalékos ziccert (3-1). Nemanja Ubovicról lemaradtunk centerben, így már három van közte (4-1).

1. NEGYED

5-8. PERC: Bravó, Vámos Marci küldte a léc alá a labdát, a spanyol kapusnak esélye sem volt a hárításra (2-1). Nagy Viktor bravúrral hárított, majd a Barceloneta időt kért. Remekül kivédekeztük a spanyol támadást, majd az utolsó másodpercben a szolnoki lövés a blokkról levágódott.

1-4. PERC: A spanyolok kezdték a meccset, szerencsére az első két lövésük gyengére sikeredett. A szolnokiak helyzete sem jobb, a blokkról lejöttek a kísérletek. Sajnos Varga Danit kiállították, majd amikor már úszott vissza a kapu elé, Marc Minguell a hálóba bombázott (1-0). Nagy lóbálás után sajnos ott a második, Gonzalo Echenique növelte a címvédő előnyét (2-0).

Az Eger sajnos kikapott csütörtök délután a Dubrovniktól, így csak az ötödik helyért játszhatnak.

Előzetes: Az első számú európai kupasorozat mostani zárószakaszának nyitónapján két magyar csapat száll vízbe a katalán főváros híres uszodájában.

A tavalyi magyar bajnok, idén bronzérmes Eger a horvát Jug Dubrovnikkal csap össze, míg a bajnoki címet 1964 után újra elhódító, amellett a szezonban a Magyar Kupát is kiérdemlő Szolnok a vendéglátók elitalakulatával, a BL legutóbbi kiírásában első, idén megszakítás nélkül tizedszer spanyol bajnok CNA Barcelonetával küzd meg a négy közé kerülésért.

A két vesztes az ötödik helyért játszik, s a két győztes folytathatja a pénteki elődöntőben, ahová a két főcsoport-első eleve “helyből” bebocsátást nyert, vagyis kiemeltként csak a legjobb négy között kapcsolódik be a küzdelmekbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik