Sport

Stamkos hiába keménykedett

Steven Stamkos (Array)
Steven Stamkos (Array)

A Tampa Bay Lightning hazai pályán négy góllal kikapott a New York Rangerstől, ezzel 3-3-ra áll az NHL keleti döntője.

A vendégeknél Derick Brassard három gólt és két gólpasszt szerzett, míg J. T. Miller és Rick Nash egyaránt egy-egy góllal és három gólpasszal zárta a találkozót. A simának tűnő sikerben ugyanakkor hatalmas szerepe volt a Rangers svéd kapusának, Henrik Lundqvistnak, aki 36 védéssel segítette csapatát, különösen az első harmadban dolgoztatták meg a hazaiak, amikor 16 lövést eresztettek a kapujára az első húsz percben.

A Rangers igazi “túlélőnek” számít: legutóbbi 18 olyan rájátszásbeli mérkőzéséből, amikor kieshetett volna, 15-öt megnyert. A New York a mindent eldöntő hetedik mérkőzésen hazai környezetben harcolhatja ki a továbbjutást, és rossz hír a Tampának, hogy a Madison Square Gardenben a Rangers még soha sem vesztett hetedik meccset (7-0). A statisztikák szerint ezen az összecsapáson is nagy napja lehet Lundqvistnak, pályafutása eddigi hetedik találkozóin ugyanis mindössze 0,97-es a kapott gólátlaga. Steven Stamkos meglehet ezért keménykedett az átlagosnál is többet – de hiába.

Ha a Tampa nyert volna, akkor a 2004-ben szerzett bajnoki cím után a második nagydöntőjére készülhetne. Nyugaton az Anaheim Ducks-Chicago Blackhawks csata 3-2-re áll.

NHL, Keleti döntő, 6. mérkőzés, eredmény:

Tampa Bay Lightning-New York Rangers 3-7
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-3.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik