Sport

Hatalmas esés: Curry fejjel landolt a padlón

Stephen Curry (Array)
Stephen Curry (Array)

A Golden State Warriors legjobbját 12 percen keresztül ápolták, mielőtt visszatért volna. Ez épp elég volt a Houston Rockets győzelméhez az NBA nyugati döntőjének negyedik meccsén.

Az eddigi három meccsen főszerepet vállaló Stephen Curry hétfőn este “csak” 23 pontig jutott Houstonban. Persze ennek is oka volt. Az alapszakasz legértékesebbjének (MVP) választott sztár a második negyedben egy ütközésnél hatalmasat esett, fél szaltóval, hátával- fejével landolt a parketten.

Curryt le kellett cseréni, csak 12 perc elteltével tért vissza a pályára. Mondjuk a Houston sokkal jobban kezdett, az első negyedben 45 pontot dobtak és 22 pontos előnyre tettek szert, de a baleset éppen akkor történt, amikor a Warriors elkezdett magára találni.

Amúgy a meccs hemzsgett a tripláktól. A Houston 20, a Golden State pedig 17 hárompontost dobott, 37 triplára pedig még nem akadt példa rájátszásos mérkőzésen az NBA történetében.

James Harden is 45 pontig jutott., így nagyrészt neki köszönhetően az állás most 3-1. Megjegyzendő, a Rockets a nyugati elődöntőben már egyszer véghezvitte azt a bravúrt, hogy a Los Angeles Clippers ellen is 3-1-ről fordított. Ezúttal viszont a statisztikák nem ezt ígérik. Az NBA történetében ugyanis még egy csapat sem nyert párharcot 0-3-ról.

A hatodik meccsre szerdán kerül sor Oaklandben, ahol sikere esetén a Warriors 1975 után juthat be ismét a nagydöntőbe. 

NBA, Nyugati főcsoport, döntő, 4. mérkőzés, eredmény:

Houston Rockets-Golden State Warriors 128-115
A párharc állása: 3-1 a Golden State javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik