Sport

Tanárnak tanult, sportújságíró lett – ki az?

Petrovics-Mérei Andrea (Array)
Petrovics-Mérei Andrea (Array)

Hétfőn Petrovics-Mérei Andrea lesz a Sportpálya vendége a FIX TV-n.

Sportoló családból származik, édesapja, Mérei László, a magyar atlétika-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Andrea is atletizált korábban, sőt felvételizett a Testnevelési Egyetemre, ahol aztán tanári szakon végzett.

Egyetemi évei alatt jelentkezett a Komlósi Oktatási Stúdióba, kíváncsiságból. Értette és szerette a sportot, ezért akarta kipróbálni az iskolát. 1996-ban a Magyar Televízióban kezdte pályafutását. Itthon egy atlétikai országos bajnokságot közvetített először, külföldről pedig az 1997-es athéni atlétikai világbajnokságról.

A kereskedelmi tévék indulásakor az RTL Klubhoz igazolt, ahol tíz évet töltött el, 2007-ben tért vissza a „királyi” adóhoz. Azóta különböző időszakokban háziasszonya volt a Forma-1-nek, labdarúgó-világbajnokságnak, úszó- és vízilabda-Európa-bajnokságoknak.

A női vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitányához, Petrovics Mátyáshoz ment másodszor férjhez. Öt gyereket nevelnek együtt: Andrea két lányt, férje két fiút hozott a házasságba, közös gyermekük pedig Bence, mindannyian vizes sportot űznek. Andrea nagyobbik lánya műugró, a többiek pedig versenyszerűen úsznak a BVSC-ben.

SPORTPÁLYA, hétfő esténként 20:30-tól a FIX TV-n

A FIX TV-n (UPC, Digi Kábel) minden hétfő este 20:30-tól látható műsorban sportriporterek a vendégek, nosztalgiáznak, régi közvetítésrészleteket elemeznek, időnként pedig jól beszólogatnak egymásnak Komlósi Gábor műsorvezetővel.

A műsor interaktív, a vendégekhez élőben, telefonon (+36-1-445-1349), vagy írásban a csatorna Facebook-oldalán lehet kérdéseket feltenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik