Sport

37 másodperc alatt három gól – hiába

Antoine Vermette (Array)
Antoine Vermette (Array)

A Chicago Blackhawks kétszeri hosszabbítás után 5–4-re győzte az Anaheim Ducks együttesét az NHL nyugati főcsoport-döntőjében. A mindent eldöntő gólt hihetetlen szögből lőtte Antoine Vermette.

A hazai jégen korongozó Blackhawks a második harmadra elhúzott 3-1-re, de ekkor az NHL-ben ritkán sötét lyukba kerültek. A Ducks Ryan Kesler, Matt Beleskey és Corey Perry találataival – nem elírás – 37 másodperc (!) alatt megfordította a találkozót.

 

Az amerikai sportokban mindenre emlékeznek a statisztikusok, így a meccs után azonnal kidobták, utoljára 1979-ben a Toronto Maple Leafs csapata lőtt ennél rövidebb idő alatt, egészen pontosan 23 másodperc alatt hármat az Atlanta Flamesnek. A történetben az a legszebb, hogy a anno a Joel Quenneville, a Chicago jelenlegi vezetőedzője adta az asszisztot a harmadik találatnál…

A csapatok többsége mentálisan összetörne egy ilyen rövidzárlat után, ellenben a Blackhawks Patrick Kane góljával hosszabbításra mentette a meccset.

 Antoine Vermette még csúszott vagy egy métert a piros vonal felé, mielőtt behelyezte a korongot a kapuba
Fotó: europress

A ráadás első húsz perce nem hozott döntést, ellenben, 25.37-nél Antoine Vermette, szinte az piros vonalról verte be a korongot a hálóba, amivel csapata, a Chicago egalizálta a párharc állását

NHL, RÁJÁTSZÁS, NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS, EREDMÉNY:

Chicago Blackhawks–Anaheim Ducks 5–4(1–0, 0–1, 3–3, 1–0) – kétszeri hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2

A Nyugati főcsoportdöntő ötödik mérkőzését magyar idő szerint kedd hajnalban rendezik Anaheimben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik