Sport

Háromszoros olimpiai bajnokunk visszatér!

Tavalyi gerincműtétje után, hétvégén, Duisburgban ismét világkupa versenyen indul Douchev-Janics Natasa.

“Izgulok az első külföldi versenyem (2013 óta) miatt! Befejeztem az utolso edzésemet itt Magyarorszagon, mert  utazok Duisburgba. Hiányzik majd a kis anyalkám, de nagyon!!!!!” – posztolta Douchev-Janics Natasa közösségi oldalán! És bizony, több okból is nagy szó ez. A háromszoros olimpiai bajnoknő tavaly februári gerincműtétje miatt a teljes tavalyi idényt kihagyta, azaz 2013 óta első nemzetközi megmérettetésére készül.

Izgulok az elso kulfoldi versenyem(2013 ota) miat! Befejeztem az utolso edzesemet itt Magyarorszagon mert holnap…

Posted by Douchev-Janics Natasa on 2015. május 20.

Érdekesség, hogy legutóbb a két évvel ezelőtti világbajnokságon szállt vízre versenykörülmények között. épp ott, ahol most hétvégén, Duisburgban. Storcz Botond vezetőedző azt mondta: bízik benne, hogy hasonlóan sikeres lesz Janics visszatérése, mint Fazekas-Zur Krisztinának Montemor-o-Velhóban. Utóbbi kajakos a múlt heti, portugáliai vk-versenyen egy-egy arany- és bronzérmet szerzett azok után, hogy a 2014-es esztendőt ő is kihagyta kisfia születése miatt.

Janicson kívül tizenhét magyar versenyző áll rajthoz a hétvégi, duisburgi kajak-kenu világkupaversenyen, amely férfi K-2 1000 méteren a második világbajnoki válogatónak számít. A férfi 1000 méteres kajak kettesek múlt heti első válogatóját Kammerer Zoltán és Szalai Tamás duója nyerte a nagy meglepetésre második, fiatal Noé Zsombor, Vass Péter kettős előtt. Amelyik egység előrébb végez a németországi regattán, az szállhat majd vízre ebben a számban az augusztusi, milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A duisburgi vk-n induló magyar csapat:

férfiak kajak:
K-1 200 m: Dudás Miklós; Hérics Dávid
K-2 200 m: Karakas Máté, Orlik Ádám
K-2 1000 m: Kammerer Zoltán, Szalai Tamás; Noé Zsombor, Vass Péter
K-4 1000 m: Dombi Rudolf, Hufnágel Tibor, Kökény Roland, Boros Gergely
férfi kenu:
C-1 1000 m: Khaut Kristóf
C-1 500 m: Khaut 
C-1 200 m: Lantos Ádám
C-2 1000 m: Vass András, Varga Dávid
női kajak:
K-1 500 m: Douchev-Janics Natasa
K-1 200 m: Douchev-Janics
női kenu:
C-1 200 m: Balla Virág

Ajánlott videó

Videó
Docskocs Zsuzsa 64 éves, közel 30 éve lélegeztetőgéppel él. Lassan romló állapotával gyermekként szembesült. Amíg nem volt géphez kötve, programozóként dolgozott, és ma is gondozza saját honlapját, ahová festményeit, rajzait tölti fel.