Hosszu-Katinka(960x640).jpg (Array)
Sport

Ő vádolja doppingolással Hosszú Katinkát

Who the fuck is Casey Barrett - tettük fel a kérdést, és nekiestünk, hogy kiderítsük, a Swimming World Magazinban ki kelti rossz hírét bajnoknőnknek.

Rákerestünk hát a neten, ki lehet az a Casey Barrett, aki a világ vezető úszószaklapjában, lényegét tekintve doppingolással vádolta Hosszú Katinkát.  Hát,őt találtuk. Annyit lehet tudni róla, hogy 40 éves, és középszerű pillangóúszó volt.

1996-ban kanadai válogatottként állt rajtkőre az atlantai olimpián és 1:59.72-es idővel 11. (a B-döntőben 3.) lett  200 pillangón. Azóta is sportból él, jelenleg épp New Yorkban oktat úszást, alapítója az Imagine Swimming Teamnek.

Lelkes szakembernek tűnik, csak azt nem tudjuk, hogy vehette a bátorságot, hogy mindazt, amit megalapozatlanul állít Hosszúval kapcsolatban leírja? A Swimming World Magazin, amely állítólag szaklap, hogy adhat teret – hiába határolódik el a cikk végén – nyilvános vádaskodásnak bizonyíték nélkül?

A lapban szerdán megjelent cikkben a Casey Barrett megállapítja, hogy a zuhanyhíradóban az edzők azt morogják, valamit biztosan szed a magyar lány, mert tisztán így nem lehet… Azt is leszögezi: tény, bizonyíték ugyan nincsen, “a magyar lány sikeresen vett minden ellenőrzést, de a “vizuális bizonyíték” – a test és az eredménytábla…”

A cikk azt is felhozza különlegességként, hogy Hosszú 2012 óta eredményesség tekintetében veri Michael Phelpset, vagy Katie Ledeckýt és Ryan Lochtet is, és ez annak köszönhető, hogy szokatlanul gyorsan regenerálódik. Eddig az uszodák világában nem tapasztalt módon formája egész évben stabil, és képes negyedóránként több úszásnemben is csúcsidőt úszni, még olyan versenyidőszakon kívüli időpontban is csúcsformában van, mint a legutóbbi hétvégén.

A szerző párhozamot von a 70-es, 80-as évek NDK sikereivel, amelyek többségéről utólag kiderült, doppinggal érték el, majd egy barátja általánosított véleményét is megosztja az olvasókkal. E szerint:”aki meglepődik azon, hogy Hosszú Katinka doppingol, az olyan naiv, mint az a pasi, aki a sztriptízbárba megdöbben, hogy a csajok jelentős részének szilikon melle van…”

A Swimming World Magazinban jelenleg is az a vezető hír, hogy a Magyar Úszó Szövetség kiáll Hosszú Katinka mellett. A Magyar Úszószövetség nevében Gyárfás Tamás elnök azonnal levélben utasította vissza a megfogalmazott gyanút, mondván, hogy az állításokat semmilyen bizonyíték sem támasztja alá. Az elnök kifejtette, versenyző az elmúlt években számtalanszor átesett a WADA és más, helyi szervezetek doppingtesztjén és soha semmit nem találtak nála.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik