Sport

Paralimpia: kibukott egy újabb 2 millás számla

gomori-zsolt(960x640).jpg (Array)
gomori-zsolt(960x640).jpg (Array)

Ismét magyarázkodnia kell Gömöri Zsoltnak, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökének.

A Bors birtokába került egy olyan 2015. január 15-én kelt, 6250 eurós, nagyjából kétmillió forintos, megbízásról szóló szerződés, amelyet Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke írt alá, mint megbízó. A megbízottnak, bizonyos H. Attilának – aki a lap információi szerint Gömöri üzlettársa – a szerződés szerint az volta a feladata ennyi pénzért, hogy helyismeretének, tapasztalatának köszönhetően segítse a Kanári-szigeteken edzőtáborozó paralimpikonok munkáját. 

Részletesen: a válogatottak tájékoztatása a helyi lehetőségekről, az edzés helyszínek, a szálloda kiválasztása, javaslatot tegyen a rekreációs programra, segítség az utazás szervezésében és képviselje a megbízó érdekeit, különösen az árak kialakításában, stb..

A lap úgy tudja, a március 14-28 közötti edzőtábor után Gömöri további öt napot ott maradt a Kanári-szigeteken – családostul. Ennek, az extra tételnek a számlája 350 euró és a fizető félnél Gömöri Zsolt neve és a MPB, Istvánmezei út 1-3 virít. 

Korábban kiderült, az MPB elnöksége 2012-ben Deutsch Tamásnak, a szervezet alelnökének a javaslatára ítélt meg Gömöri Zsoltnak 3 millió vissza nem térítendő támogatást a végtörlesztése. Az ügy kipattanása óta követően áll a bál, az MSZP és a Jobbik is lemondásra szólította fel a bizottság teljes elnökségét, Gömöri Zsoltot és Deutsch Tamást is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik