Sport

Elképesztő: gólt fejelt a hokis

Andrew Show (Array)
Andrew Show (Array)

Ami labdarúgásban természetes, az jégkorongban hihetetlen, nem hétköznapi bravúr. Aki bemutatta,Andrew Shaw, Chicago Blackhawks.

A vendég Chicago Blackhawks a harmadik hosszabbításban szerzett góllal győzte le az Anaheim Ducksot az NHLnyugati döntőjének második mérkőzésén, így egyenlített a párharcban. Ennyi a száraz tény, de a lényeg, mint mindig, úgy most is a hogyanban rejlik.

Elképesztő küzdelmet hozott a meccs, amelyen előbb a vendégek elhúztak 2-0-ra, majd a házigazdák addig rohamoztak, amíg ki nem egyenlítették az állást. Lényegében a hosszabbításban is ők álltak közelebb a győzelemhez, helyzetek sokaságát dolgozták ki, ellenben chicagói Corey Crawford 60 védést is bemutatott.

A második extra timeban jött a meccs jelenete. Andrew Show egy Andersen kapus (53 védés) botjáról felpattanó korongot a hálóba fejelt. A chicagóiak üröltek, azt hitték meg van a meccs, de a játékvezetők nem adták meg a nem mindennapos találatot, mivel egyértelműen szándékos volt a fejelő mozdulat, úgy pedig nem lehet gólt szerzni – direktbe csak ütővel.

Jöhetett az újabb, a harmadik hosszabbítás. Végül a több mint 116 perces ütközetet 2-2 után a svéd center, Marcus Kruger gólja döntötte el.

NHL, nyugati főcsoport, döntő, 2. mérkőzés:

Anaheim Ducks-Chicago Blackhawks 2-3 – hosszabbítás után
   
    A párharc állása 1-1.
    A küzdelem az egyik csapat negyedik sikeréig tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik