Sport

Szörnyethalt az egyik legnevesebb bázisugró

dean potter (Array)
dean potter (Array)

Bázisugrás során balesetet szenvedett és meghalt Dean Potter nemzetközileg ismert amerikai extrémsportoló a kaliforniai Yosemite Nemzeti Parkban.

A 43 éves Potter ugrótársával, a 29 éves Graham Hunttal együtt vesztette életét. A sportolók szárnyas repülőruhában ugrottak, a zuhanás végén azonban nem nyílt ki az ejtőernyőjük – írta a Los Angeles Times című lap a park közlésére hivatkozva.

Vasárnap kora reggel százfős mentőalakulat indult a férfiak keresésére, miután egy 900 méteres ugrást követően nem kerültek elő, és egy ismerősük bejelentette eltűnésüket – mondta el a lapnak a park szóvivője.

Fotó: Europress fotóügynökség

A sportolók holttestét a Yosemite-völgyben találták meg. A nemzeti park területén tilos a bázisugrás, a fanatikus sportolók azonban időről időre sikeresen játsszák ki a hatóságok figyelmét.

Potter elismert bázisugró és hegymászó volt. 2003-ban megkapta a legjobb extrémsportolónak járó Laureus-díjat. Egy évvel később kis híján életét vesztette, amikor egy mexikói ugrása során nem nyílt ki rendesen az ejtőernyője.

Videó – Dean Potter bázisugrása kutyájával 2014-ben

Ajánlott videó

Olvasói sztorik