Sport

Saját térfélről dobott kosárral sokkolta az ellenfelet

Stephen Curry (Array)
Stephen Curry (Array)

Stephen Curry vezérletével bejutott a főcsoportdöntőbe a Golden State Warriors. Keleten az Atlanta Hawks jutott tovább.

Az oaklandi együttes valósággal menetelt az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszában és a rájátszás első körét is simán nyerte, a második körben a Memphisszel azonban meggyűlt Stephen Curryék baja, a Grizzlies 2-1-re is vezetett az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. Az utóbbi három mérkőzésen már magára talált a GSW, az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) választott Curry vezérletével zsinórban háromszor nyert a gárda, legutóbb magyar idő szerint szombaton hajnalban, idegenben.

Jól kezdett a Warriors, az első negyedet 32-19-re nyerték, ám a Memphis szép lassan visszakapaszkodott a meccsbe, Tony Allen tempója után pedig egy pontra megközelítette ellenfelét a házigazda. Hiába, ugyanis a meccset 32 ponttal záró Curry a harmadik játékrész végén saját térfeléről engedett el egy dobást, ami célba is ért. Ezzel került újra megnyugtató előnybe a Golden State, amely már nem is engedte ki a kezéből az újabb győzelmet és 4-2-re megnyerte a párharcot is.

Videó – Stephen Curry dudaszós kosara:

A rájátszás egyik legkellemesebb meglepetése volt a Washington Wizards. Azért a múltidő, mert a fővárosiak negyedik alkalommal is kikaptak a keleti első Atlanta Hawkstól, így számukra véget ért a szezon. Nem volt ez könnyű győzelem a Hawks részéről, ugyanis 94-91-nél az egyenlítésért támadhatott a Wizards, Paul Pierce triplája pedig be is akadt, azonban a videózás után kiderült, hogy már lepörgött az óra, mire elhagyta a kezét a labda. A kosár így érvénytelen volt, az Atlanta készülhet a Cleveland Cavaliers elleni főcsoportdöntőre.

Videó – Csak a visszanézés után derült ki, hogy Pierce dobása már időn túli volt:

Eredmények – NBA-rájátszás, főcsoport-elődöntők, 6. mérkőzések

kelet:

Washington Wizards – Atlanta Hawks 91-94
A párharc végeredménye: 4-2 az Atlantának.

nyugat:

Memphis Grizzlies – Golden State Warriors 95-108
A párharc végeredménye: 4-2 a Warriorsnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik