Sport
MOB-közgyűlés (Array)

Európa-szerte támogatják a budapesti olimpiát

Sport24
Sport24

2015. 05. 16. 17:59

Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára azt mondta: számos európai sportvezető támogatásáról biztosította az esetleges 2024-es budapesti olimpiapályázat kapcsán.

A MOB vezetője – Nagy Zsigmond nemzetközi igazgatóval – a törökországi Belekben vett részt az Európai Olimpiai Bizottság kongresszusán.
   
“Többen érdeklődtek az esetleges budapesti olimpiáról és valamennyien biztosra veszik, hogy a magyar főváros remek házigazda lenne” – nyilatkozott a mob.hu-nak Szabó Bence.

“Pénteken este az Olasz Olimpiai Bizottság vezetőivel vacsoráztunk, akik elárulták: amennyiben nem Róma lenne a befutó, úgy a magyar kandidálás sikeréért szorítanának.”

MOB-közgyűlés (Array)
Fotó: mob.hu

Hozzátette, általános vélekedés, hogy Magyarország remekül vizsgázik a sportesemények rendezésében és örömtelinek tartja, hogy a múlt és jelen magyar sportsikereit szerte Európában elismerik. Szabó Bence kiemelte, a budapesti pályázatot egyáltalán nem becsülik le a riválisok, főként azt követően nem, hogy szerdán Tarlós István, Budapest főpolgármestere is “szívvel-lélekkel” az ügy mellé állt.
    
A MOB február 6-i közgyűlésén úgy döntött, javasolja Budapest városának és Magyarországnak, vizsgálja meg a 2024-es olimpiai és paralimpia megrendezésnek lehetőségét. A 2024-es játékokra idén szeptember 15-ig lehet jelentkezni, a házigazdáról 2017-ben Limában dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.
    
Szabó Bence azt is elmondta: a vizes világbajnokság miatt a MOB kérte, hogy az időpontütközés elkerülése érdekében kilenc nappal korábban kezdődhessen 2017 nyarán a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF). Ezzel kapcsolatban Patrick Hickey, az Európai Olimpiai Bizottság elnöke azt kérte, hogy a magyar szervezők előzetesen egyeztessenek az érintett sportágak európai szövetségeivel.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.