Sport

A Veszprém a hajrára bedarálta a Szegedet

mkb veszprém (Array)
mkb veszprém (Array)

A címvédő MKB-MVM Veszprém remek második félidei játékával 29-23-ra legyőzte a vendég MOL-Pick Szeged csapatát a férfi kézilabda NB I döntőjének első mérkőzésén, és egyetlen siker választja el a 23. bajnoki címétől.

Eleinte fej fej mellett haladt a két elitgárda, majd 5-3-ra vezetett a hazai együttes, de gyorsan egyenlő lett ismét. Nagy volt a rohanás, gyakran csúszott be hiba is, de rendszerint a vendégek futottak a címvédő után. Így ment a 19. percig, ekkor Parrondo büntetőjével először vezetett a Szeged (8-9), majd egy újabb bekapott gól után időt kértek a hazaiak. A Tisza-partiak folytatták jó sorozatukat, 11-8-ra megléptek, Sierra parádézott a kapuban.

A túloldalon Mikler állt be, és hétméterest fogott emberhátrányban, ám társa, Alilovic nem igazán tudott védeni. A 25. percben már 13-9 volt az állás, és a szünetig sikerült kivédekezni egy emberhátrányt is a roppant motivált és elszánt vendégeknek.


Fotó: MTI

Fordulást követően nagyobb sebességre kapcsolt a Veszprém, és Mikler védéseinek hála megkezdte a felzárkózást. Amikor sikerült utolérni a riválist (40. perc: 18-18), akkor időt kértek a vendégek. De már nem tudták megállítani az ismét lendületbe jött hazaiakat, akik hosszú idő után fordítottak.

Megroppant a Szeged, rengeteg labdát szórt el, így nem maradt esélye a végjátékra. Az 55. percben 26-23-ra vezetett már a címvédő, és nem engedte ki kezéből a győzelmet. 
    
A második mérkőzést kedden rendezik Szegeden, és ha szükséges, akkor a harmadik összecsapásnak, május 24-én, pünkösdvasárnap Veszprém ad otthont.

Eredmény – férfi kézilabda NB I, döntő

MKB-MVM Veszprém – MOL-Pick Szeged 29-23 (12-15)
Az egyik csapat második sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a Veszprém javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik