Sport

NBA: krimibe illő izgalmak Atlantában

Al Horford (Array)
Al Horford (Array)

Hazai sikerével az alapszakaszgyőztes Golden State Warriors, valamint a keleti első Atlanta Hawks is a továbbjutás küszöbén áll az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) főcsoport-elődöntőjében.

A Warriorsban az alapszakasz legjobbjává választott Stephen Curry hat triplát dobott, míg Klay Thompson 21 ponttal zárt. Az oaklandiek 30 triplakísérletéből 14 ért célba, míg a Memphis 15-ből csak négyszer volt sikeres. A hatodik találkozóra pénteken kerül sor Memphisben.

Az Atlanta-Washington meccs hajrája rendkívül izgalmasan alakult. Az előző mérkőzésen a dudaszó pillanatában győztes kosarat dobó Paul Pierce majdnem megint “megátkozta” a Hawkst, ugyanis 8.3 másodperccel a vége előtt egy triplával 81-80-as vezetéshez juttatta a fővárosiakat. A hazaiaknak azonban volt válaszuk: 1.9 másodperc volt hátra, amikor Al Horford egy támadó lepattanó után megszerezte közelről a győztes duplát.

Videó – Hihetetlen izgalmak Atlantában:

Ha a Hawks nyer pénteken Washingtonban, akkor első főcsoportdöntőjére készülhet azóta, hogy a klub 1968-ban St. Louisból Atlantába költözött.

Eredmények – NBA-rájátszás, főcsoport elődöntők

kelet:

Atlanta Hawks-Washington Wizards 82-81
A párharc állása: 3-2 az Atlanta javára.

nyugat:

Golden State Warriors-Memphis Grizzlies 98-78
A párharc állása: 3-2 a Golden State javára.Doboz szövege

Ajánlott videó

Olvasói sztorik