Sport

A főváros az olimpia mellett tört lándzsát

Budapesti olimpia (Array)
Budapesti olimpia (Array)

Tarlós István, Budapest polgármestere eddig tök szkeptikus volt a 2024-es budapesti olimpia tervével kapcsolatban. Hívő lett. Meglátjátok: pályázat lesz ebből!

 

“Budapest szívvel-lélekkel az olimpiai pályázat mellett van, mert Magyarországnak minden szempontból megérné a 2024-es nyári játékok megrendezése.” Ezt szerdán Tarlós István, a Társadalmi párbeszéd az olimpiáért program keretében megrendezett konferenciasorozat első, budapesti rendezvényén jelentette ki. A főpolgármester hozzátette: korábban még szkeptikus volt a rendezést illetően, de az Agenda 2020 elfogadása, valamint Thomas Bach NOB-elnök nyilatkozata után most már egyértelműen olimpiapárti lett.

Kifejtette, Budapest már jelenleg is félig-meddig alkalmas a játékok megrendezésére, és az olimpiától független fejlesztések miatt 2024-re még inkább alkalmassá válik. “Budapest és Magyarország kész arra, hogy joggal és eséllyel pályázzon a 2024-es olimpiára. Az olimpia érzelmi értéke felbecsülhetetlen. A sok frusztráció után végre lenne sikerélményünk, lenne a nemzetnek önbizalma, és egy új életet hozhatna. Tegyünk mindent meg érte, mutassuk meg, hogy ez az ország egy nemzet” – fogalmazott a főpolgármester.

Tarlós István bejelentette azt is, hogy a MOB-döntést követően a Fővárosi Közgyűlés június 23-án, a nemzetközi olimpiai napon határoz majd az olimpiai pályázatról, s nincs kétsége afelől, hogy milyen döntés születik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik