Sport

LeBron James volt a meccs hőse

LeBron James (Array)
LeBron James (Array)

Hiába nem ment neki a dobás Chicagóban, a meccsgyőztes kosár az ő nevéhez fűződik.

Nem a szép kosárlabdáról szólt a Chicago Bulls és a Cleveland Cavaliers mérkőzése az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. A főcsoport-elődöntő negyedik mérkőzésén a csapatok pocsék formában dobtak, a vendég Cavs 38,8 százalékos mezőnymutatóval zárt (20 százalék triplázással), a Bulls 36-tal (42,9). LeBron James az élen járt a kihagyott dobásokkal, harminc kísérletéből tíz volt jó, eladta nyolcszor a labdát, a hajrában két támadásnál is támadót faultot fújtak ellene, azaz nem igazán ment neki a játék.

Mégis ő lett a hős. Miután a 31 pontot összegereblyéző Derrick Rose kiegyenlített 9,4 másodperccel a rendes játékidő vége előtt (84-84), James magára vállalt az utolsó támadást: elsőre nem járt sikerrel, de bedobással jöhetett a Cavs, James pedig a dudaszó pillanat előtt engedett el egy távoli tempót, ami beakadt, így megnyerte övéinek a meccset. Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása így 2-2-re módosult.

Videó – Szoros meccsen nyert a Cavs:

A Houston Rockets ismét előhúzta azt a taktikát, hogy faultolja a Los Angeles Clippers legrosszabbul büntetőző játékosát, DeAndre Jordant, aki így 34 alkalommal (!) állhatott oda a vonalra a hétfő hajnali meccsen – az első félidőben ligarekrodot jelentő 28-szor. Húszat kihagyott, azonban ez is belefért a Clippersnek, amely nagyon simán nyert 128-95-re és már 3-1-re vezet a párharcban.

Eredmények – NBA-rájátszás, főcsoport-elődöntők

kelet:

Chicago Bulls-Cleveland Cavaliers 84-86
A párharc állása: 2-2.
    
nyugat:

Los Angeles Clippers-Houston Rockets 128-95
A párharc állása: 3-1 a Los Angeles Clippers javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik