Sport

Felsült a helyszíni szemlén elgázolt olimpikonunk

benkó barbara (Array)
benkó barbara (Array)

Benkó Barbara és Polyvás András a baleset helyszínén találkoztak pénteken, hogy a rendőrök segítségével rekonstruálják a történteket.

Mint köztudott, az olimpikon kerékpáros szűk egy hónapja hivatalos Facebook-oldalán közölte a hírt, miszerint edzés közben elütötték és cserbenhagyták. 

Az autót vezető sofőrnek egésznek más a véleménye a történtekről, szerinte hazugság, amit a sportoló állít.

“A baleset helyszíne előtt legalább ötszáz méterrel, szabályosan kerültem ki. A megengedett sebességgel haladtam, s láttam, egy gyalogos át akar menni a zebrán. Megálltam átengedni, ekkor a biciklis hátulról belém rohant” – nyilatkozott Polyvás a Blikknek.

 Fotó: MTI

Benkó egyébként változtatott eredeti vallomásán, most már úgy véli, csak segítségnyújtás elmulasztásáról volt szót, ráadásul ő kért bocsánatot az autóstól, miután ő kiszállt a járműből.

Az igazságügyi szakértő előbb megkérte, majd felszólította Benkót, hogy illessze a kocsi sérülésébe a kerékpárja fékkarját, de elsőre nem akarta ezt megtenni az olimpikon.

“Álláspontom szerint bebizonyosodott, a hölgy volt figyelmetlen. Mivel azonban az eddig ismert vallomások ellentmondóak, indítványoztam a szembesítést” – dr. Szekér Gyula.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik