Sport
Gömöri Zsolt (Array)

Deutsch Tamás javasolta, a Paralimpiai Bizottság kifizette az elnök végtörlesztését

Sport24
Sport24

2015. 05. 08. 13:28

Gömöri Zsoltot három millió forintos lakáshitelének felszámolásában támogatta a szervezet elnöksége. 

Az RTL Híradó birtokába jutott dokumentumok szerint Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, devizahitelének végtörlesztéséhez kapott 2012-ben támogatást a saját maga vezette szervezettől. A három millió forintos extra juttatásra, amelyet nem kellett visszafizetnie, Deutsch Tamás, a Paralimpiai Bizottság alelnöke tett javaslatot, amelyet az elnökség elfogadott. 

Az elnökön kívül még egy munkatársa kapott vissza nem térítendő támogatást, ketten pedig kamatmentes hitelhez jutottak, így a szervezet összes, azaz mind a négy alkalmazottját támogatta valamilyen formában. A Magyar Paralimpiai Bizottság alapvetően állami támogatásokból tartja fent magát, finanszírozza a versenyzők utazásait és látja el őket a szükséges felszerelésekkel, de elnök és az alelnök szerint nem ebből állami pénzből, hanem a szponzori adományokból és más bevételeikből költöttek a végtörlesztésre. A Felügyelő Bizottság szerint szabályosan és etikusan. Ennek ellenére az elnök utasította a Felügyelő Bizottságot, hogy az összes iratot újra vizsgálja át.

A jogszabályok lehetővé teszik azt, hogy bármely munkáltató vissza nem térítendő, vagy kamatmentes támogatást nyújtson alkalmazottainak. Vélemény?

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.