Sport

LeBron James: a fejpánt titka

LeBron James (Array)
LeBron James (Array)

Egyszer csak előkerült a legendás kiegészítő, egyből jobban ment neki a játék.

LeBron Jamest, napjaink egyik, ha nem a legjobb kosárlabdázóját talán senkinek sem kell bemutatni. A Cleveland Cavaliers játékosa ugyan még csak 30 éves, de már kopaszodik és ez a jelek szerint nagyon zavarja őt, mert az utóbbi években egyre vastagabb fejpántban játszott, ez pedig állandó beszédtémát szolgáltatott az NBA-t kedvelők körében, a többi közt mémek tömkelegét ihlette meg a kiegészítő.

Március 7-én aztán nagy lépésre szánta el magát: már-már legendássá váló ruhadarabját egyszer csak levette.


Fejpánt nélkül sem ment neki rosszul
Fotó: Europress Fotóügynökség

„Csak úgy megtörtént a pillanat hevében. Úgy akartam kinézni, mint a csapattársaim. Csak egy akartam lenni közülük, semmi extra” – mondta akkor James, húzásával pedig mindenkit meglepett, a közösségi média gyakorlatilag felrobbant az „aprócska” döntés után.

Egészen magyar idő szerint csütörtök hajnalig csodálhattuk LeBron fedetlen kobakját, azonban a Chicago Bulls elleni konferencia-elődöntő második meccsére előkerült A fejpánt.

„Ott volt az öltözőben, gondoltam miért ne vehetném fel, adok neki egy esélyt. Itt volt az ideje, hogy visszatérjen.”


Fejpánttal viszont megállíthatatlan volt
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Hogy ennek következtében, azt nem tudni, de a Bikák elleni első meccsen betliző James megtáltosodott, végig agresszívan támadta a gyűrűt és igazi vezérhez illőn a hátára vette csapatát, már az első negyedben 14 pontot szerzett, amivel megalapozott a Cavs későbbi 106-91-es győzelmének. 33 ponttal, 8 lepattanóval, 5 assziszttal és csak két eladott labdával zárta a meccset. Amikor a pályán volt, a Cleveland 31 egységgel volt jobb a Bullsnál.

Van egy olyan tippünk, hogy szombat hajnalban, a párharc első chicagói meccsén is ott virít majd rajta a fejpánt. 1-1-es állásról folytatják a felek.

Videó – James-show a Bulls ellen:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik