Sport

Kanada a vb eddigi legjobb meccsén verte Svédországot

Kanada, Svédország (Array)
Kanada, Svédország (Array)

Az európai együttes három góllal is vezetett, mégis a kanadai jégkorong-válogatott nyert. Szlovákia hatalmas meglepetésre kikapott.

A Csehországban zajló jégkorong-világbajnokság csoportküzdelmeinek egyik legígéretesebb összecsapásának ígérkezett a Kanada-Svédország ütközet, a csapatok pedig nem is maradtak senkinek sem az adósai. A tengerentúliak kezdtek jobban, azonban egyre idegesebbé vált a játékuk az idő múlásával, az háromkoronások pedig ezt kíméletlenül kihasználták: három gólt rámoltak be a kanadai kapuba az első harmadban, ebből kettőt ráadásul 28 másodperc különbséggel.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A második harmadnak harapósabban vágott neki Kanada, érett is a góljuk, amit Ekblad révén meg is szereztek a 27. percben. Nem sokkal később aztán egy büntetőt is kiharcoltak, amit Hall értékesített biztos kézzel, majd a 35. minutumban Couturier piszkált bele egy távoli lövésbe, így ledolgozta háromgólos hátrányát a juharleveles válogatott. Mégis hátrányban kellett a második szünetre menniük, Möller távoli bombája akadt be.

A harmadik harmadban folytatta a dominálást Kanada, ez az 51. percben eredményezett újabb gólt, Wiercioch takarásból talált be. Sőt, nem sokkal később már a tengerentúliaknál volt az előny, Ennis vállalkozott lövésre emberelőnyből és mivel a svéd kapus, Nilsson a kelleténél korábban letérdelt, így a válla fölött utat talált a korong a hálóba. A svédek a hajrában a lehető legrosszabb ütemben vitték le a kapusukat, Kanada pedig egy gyors korongszerzés után eldöntötte a meccset, Seguin vette az üresen tátongó ketrecet. 6-4 lett a vége.

Estére is jutott egy meglepetés: az eddigi három meccsén egyaránt vereséget szenvedő Norvégia kétgólos hátrányból fordítva győzte le 3-2-re Szlovákiát a B csoportban. Norvégia korábban még sosem nyert a szlovákok ellen.

Eredmény – A csoportos jégkorong-világbajnokság

A csoport:
Kanada – Svédország 6-4 (0-3, 3-1, 3-0)

B csoport:
Norvégia – Szlovákia 3-2 (0-1, 2-1, 1-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik